Siirry sisältöön

Kemia ja biotalous -alan tutkimusryhmät toimivat aktiivisesti yritysten ja yhteistyökumppaneiden tukena tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa. Tutkimusryhmistämme löytyy laaja-alaista osaamista analytiikan, prosessien sekä teknologioiden osalta. TKI-toimintamme keskiössä ovat seuraavat tutkimusalueet:

Käytössämme monipuolinen tutkimusympäristö. Kokkolassa sijaitseva laboratorioinfrastruktuuri koostuu ajanmukaisista tutkimus- ja analyysilaboratorioista sekä yritysten tuotekehitysprosesseihin soveltuvasta kemian koetehtaasta ja muovituotteiden valmistukseen soveltuvasta pilotointilaitteistosta. Tiimillä on vahvat kansainväliset verkostot ja meneillään on useita kansallisia ja kansainvälisiä tutkimus- ja kehityshankkeita yhteistyökumppaneiden kanssa, joilla tuetaan osaltaan alueen osaamista ja kehittymistä.

Kemia ja biotalous -alan tutkimusryhmien läpileikkaavana teemana on kiertotalouden edistäminen:

Asiantuntijamme osallistuvat lisäksi yrityksille ja yhteistyökumppaneille suunnattujen analytiikka- ja testauspalveluiden sekä pilotoinnin toteuttamiseen:

Kemian palvelut -kaavio (ei saavutettavassa muodossa)

Opiskelijoilla on mahdollisuus saada kemia ja biotalous -tiimin hankkeissa arvokasta työkokemusta sekä tehdä osaavassa ohjauksessa opinnäytetöitä. Alan opiskelijat pääsevät käytännössä tutustumaan painoalan laboratorioiden toimintaan ja monipuoliseen tutkimus- ja kehitystyöhön, joka tukee tulevaisuuden työelämää.

Toimintaympäristömme:Ota yhteyttä

Heidi Kanala-Salminen

TKI-päällikkö

+358447250241

Kokkola