Siirry sisältöön

Talent Boost

Talent Boost -toiminta on korkeakoulujen kansainvälisyyden sekä koulutusperustaisen maahanmuuton ja integroitumisen edistämistä (attracting and retaining international talent).

Opiskelijoita pöydän ääressä ryhmätyötilassa

Talent Boost työnantajalle

Työnantaja, etsitkö kansainvälistä osaajaa yritykseesi? Centrian Talent Boost –toiminta auttaa löytämään oikeat osaajat oikeisiin tehtäviin. Mikäli tarvitset apua tai konsultaatiota kansainvälisten osaajien ja opiskelijoiden rekrytoinnissa, ota yhteyttä Talent Boost –koordinaattoriimme Jyrki Rajalaan. 

Talent Boost opiskelijalle/osaajalle

Talent Boost –toiminta tarjoaa kansainväliselle osaajalle

Mitä Talent Boost –toiminta on?

Talent Boost –toiminta keskittyy erityisesti Centria-ammattikorkeakoulun toiminta-alueen kansainvälisten osaajien työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen, sekä yritysten ja kansainvälisten osaajien parempaan kohtaamiseen.

Centrian Talent Boost -toiminta

Centrian Talent Boost -toiminnan tarkoituksena on tuottaa Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueille kansainvälisen osaamisen ja TKI-toiminnan lisäarvoa, jota luodaan ja kehitetään yhteistyössä alueiden muiden toimijoiden kanssa. Pyrkimyksenä on luoda alueelle oma Talent Hub -kokonaisuus, joka kokoaa yhteen ja koordinoi alueen Talent Boost -toiminnot, palvelut ja tekijät.

Centrian Talent Boost -toimintaa tehdään yhteistyössä Pohjanmaan ELYn, Talent Coastline Ecosystemin ja Talent Coastline Employmentin kanssa. Talent Boost on työ- ja elinkeinoministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön poikkihallinnollinen toimenpideohjelma.

Toiminnan tavoitteet Centriassa

Talent Boost ja Talent Hub -toiminnan konkreettiset toimenpiteet

 1. Työelämäyhteyksien ja -verkostojen luominen ja vahvistaminen
  • Kansainvälisten opiskelijoiden ja osaajien työelämäyhteyksien kehittäminen ja vahvistaminen sekä opiskelijan/osaajan että elinkeinoelämän näkökulmasta.
 1. Suomen (ja ruotsin) kielen taidon vahvistaminen yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa
 1. Elinkeinoelämän kansainvälisen rekrytoinnin osaamisen vahvistaminen ja osaamisen tukeminen.
  • Kansainvälisen rekrytoinnin haku- ja lupaprosessien kehittäminen ja vahvistaminen yhteistyössä alueen muiden toimijoiden kanssa.
 1. Kansainvälisten opiskelijoiden ja osaajien työelämätaitojen kehittäminen ja vahvistaminen.
 1. Kansainvälisten opiskelijoiden/osaajien työnhakutaitojen kehittäminen.

Talent Boost -toiminta-alueemme

Opiskelijoiden tarinoita

 • – Acha Golder Angwe, Kemiantekniikan opiskelija

  student smiling to camera, painting of tankkari lighthouse in background

  Because I am studying here in Centria with the guidance of a lot of great people, I was able to get  that motivation and drive to put myself out there.

 • – Martin Hansen, Kemiantekniikan opiskelija

  Martin Hansen

  Through the Export Expert project I got into the company Boliden. It was a very good experience and it actually ended up so, that I will go there again having an actual job there during the summer. If it wasn’t for the project, I wouldn’t have had that opportunity.

 • – Roman Likhachev, Developer, Ahola Digital

  Roman Likhachev

  We had company presentations at Centria and a representative of Ahola Digital was there. I got interested, sent my CV and portfolio, and got invited to an interview. After a while I got an offer.

Työelämävalmennukset ja -työpajat

Centrian työelämä- ja urapalvelut järjestävät säännöllisesti kaikille avoimia valmennuksia ja työpajoja, joilla tuetaan opiskelijan työnhakuvalmiuksia. 

Hyödyllisiä linkkejä

Yhteystiedot

Jyrki Rajala

Koordinaattori (Talent Boost) / Koordinaattori


Francesca Cucinotta

Director (International Affairs)