Siirry sisältöön

Väyläopinnot toisen asteen opiskelijoille

Väyläopinnot ovat Centria-ammattikorkeakoulun tarjoamia avoimen ammattikorkeakoulun opintoja, joiden avulla voi jo lukio- tai ammattiopintojen aikana tutustua ammattikorkeakouluopintoihin sekä ammattikorkeakoulussa opiskeluun.

Väyläopinnot

Väyläopinnot nopeuttavat opintoja sekä tarjoavat joustavia mahdollisuuksia ammattikorkeakouluopintojen suorittamiseen:

Väyläopinnot ovat avointa ammattikorkeakouluopetusta ja niitä voi suorittaa joko verkko-opintoina (=Averko) tai lähiopintoina ammattikorkeakoulun opiskelijaryhmien mukana Centria-amk:n kampuksilla Kokkolassa, Pietarsaaressa tai Ylivieskassa.

Väyläopintoja voi suorittaa monella tavalla. Opiskelija voi täydentää toisen asteen opintojaan suorittamalla yksittäisiä opintojaksoja joko verkko-opintoina tai Centrian tutkintoryhmien mukana. Tekniikan ja liiketalouden opinnoissa opiskelija voi suorittaa ns. vauhtiväylän.

Vauhtiväylät

Vauhtiväylät antavat mahdollisuuden edetä joustavasti toiselta asteelta amk-opintoihin. Vauhtiväylän kautta opiskelija voi hakeutua Centriaan opiskelemaan tekniikan ja liiketalouden koulutusaloille. Suoritettuaan toisen asteen tutkinnon sekä vaaditun määrän (16-20 op) koulutusalan opintoja ammattikorkeakoulussa, opiskelija voi hakea ammattikorkeakoulun tutkintokoulutukseen osallistumatta valintakokeeseen. Vauhtiväylän suorittaneille on varattu opiskelupaikkoja Centrian tutkintokoulutuksista.

Liiketalouden vauhtiväylä Centriaan

Verkko-opinnot Hakuaika: 13.03.2023 – 07.04.2023
Liiketalous

Tekniikan vauhtiväylä Centriaan

Monimuotototeutus Hakuaika: 13.03.2023 – 07.04.2023
Tekniikka

Tietotekniikan vauhtiväylä Centriaan

Verkko-opinnot Hakuaika: 08.08.2022 – 30.04.2023
Tietotekniikka