Siirry sisältöön
Kaksi naisopiskelijaa tietokoneen ääressä

Centrian avoimet verkko-opinnot

Centrian avoimet verkko-opinnot tarjoavat kaikille mahdollisuuden opiskella AMK-opintoja joustavasti verkossa.

Verkko-opiskelu

Vaikka verkko-opiskelu ei olekaan täysin ajasta ja paikasta riippumatonta, on se lähiopetusta joustavampaa. Luokkahuone Itslearning-oppimisympäristössä on auki 24 tuntia vuorokaudessa ja verkko-opintojaksolle voi osallistua onnistuneesti mistä maailman kolkasta hyvänsä. Verkko-opinnoistamme on pyritty tekemään opiskelijoille mahdollisimman mielekkäitä. Opintojen aloituspäivä ja kesto on määritelty, mutta monilla opintojaksoilla opiskelija voi halutessaan suoriutua opinnoistaan myös nopeammin. Jokaisella opintojaksolla on opintojakson tarpeisiin luotu Itslearning-oppimisympäristö. Kaikki avoimet verkko-opintojaksot koostuvat samankaltaisista elementeistä ja työkaluista.

Verkko-opinnot on koottu yhteen ja ne käynnistyvät kolme kertaa vuodessa opintokierroksilla: keväällä, kesällä ja syksyllä. Opintotarjonnassa on yli 70 opintojaksoa eri aloilta, yhteensä noin 270 opintopistettä. Opintojaksojen laajuudet vaihtelevat 1 opintopisteestä 6 opintopisteeseen. Opintojaksot käynnistyvät opintokierroksen aikataulun mukaisesti, mikäli ilmoittautuneita on riittävästi. 

Tammikuu 2024

Ilmoittautuminen 20.11.2023 – 31.12.2023
Aloitus 24.1.2024
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    13.3.2024
3-4 op    3.4.2024
5-6 op    10.4.2024

Toukokuu 2024

Ilmoittautuminen 11.3.2024 – 5.4.2024
Aloitus 2.5.2024
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    19.6.2024
3-4 op    14.8.2024
5-6 op    21.8.2024

Syyskuu 2024

Ilmoittautuminen 12.8.2024 – 6.9.2024
Aloitus 25.9.2024
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    13.11.2024
3-4 op    4.12.2024
5-6 op    11.12.2024

Tammikuu 2025

Ilmoittautuminen 18.11.2024 – 3.1.2025
Aloitus 22.1.2025
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    12.3.2025
3-4 op    2.4.2025
5-6 op    9.4.2025

Huhtikuu 2025

Ilmoittautuminen 10.3.2025 – 4.4.2025
Aloitus 30.4.2025
Opintojaksojen päättymispäivät:
1-2 op    18.6.2025
3-4 op    13.8.2025
5-6 op    20.8.2025

Opintotarjonta julkaistaan kierroskohtaisesti koulutussivuillamme.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat (henkilöt, jotka eivät ole tutkinto-opiskelijoita missään ammattikorkeakoulussa) ja toisen asteen väyläopiskelijat ilmoittautuvat täyttäen tarvittavat tiedot opintojaksokohtaiseen ilmoittautumislomakkeeseen.

Muiden suomalaisten ammattikorkeakoulujen opiskelijat ilmoittautuvat joko Campusonlinen kautta täyttäen tarvittavat tiedot opintojaksokohtaiseen ilmoittautumislomakkeeseen tai Ripa-järjestelmää käyttäen oman koulunsa Pepissä. HUOM. Käytäthän aina koulusi sähköpostiosoitetta ilmoittautumisessa.

Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat ilmoittautuvat Centrian avoimiin verkko-opintoihin Peppi-järjestelmän kautta.

Opintomaksut

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijat maksavat opintomaksun itse. Huomioithan, että mikäli haluat laskun erilliseen osoitteeseen, täytä ilmoittautumislomakkeen laskutustiedot.

Muiden ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat osallistua Centrian verkko-opinnoille ilmaiseksi yhteistyösopimuksen perusteella.

Centria-ammattikorkeakoulun opinnot ovat maksuttomia kaikille suomalaisessa toisen asteen oppilaitoksessa tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Merkitse ilmoittautumislomakkeen kohtaan organisaatio/oppilaitos, missä opiskelet (esim. Väylä / koulun nimi) ja yhteyshenkilöksi sen opettajan tai opinto-ohjaajan nimi, jonka kanssa opintojakson suorittamisesta on sovittu. (Lue lisää väyläopinnoista täältä.)

Centrian avoimet verkko-opinnot ovat maksuttomia Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille. Ilmoittautuminen tapahtuu Peppi-järjestelmän kautta.

Tällä hetkellä opintomaksu on 10 € / opintopiste. Opinnot laskutetaan kolmen viikon peruutusajan jälkeen opintojen alkamisesta lukien. Opintojen keskeyttäminen tai suorittamatta jättäminen ei oikeuta hyvitykseen tai laskun peruutukseen.

Opinnot käynnistyvät Opintokierrokset-kohdan ilmoitettuna alkamispäivänä. Opintojakson opettaja aloittaa opinnot aloituskirjeellä opintojen alkamispäivänä. Itslearning- oppimisympäristöön tarvittavat tunnukset toimitetaan opiskelijan sähköpostiin viimeistään opintojen alkamispäivänä.

Opintojaksolle osallistumisen peruminen

Opiskelijan on mahdollista perua maksutta ilmoittautumisajan puitteissa. Perumiseen riittää, että teet ilmoituksen ajallaan opintoneuvojalle, avoinamk@centria.fi. Kerro viestissä sekä nimesi että sen opintojakson nimen, jonka haluat perua. Saat kuittauksen sähköpostiisi, kun peruutus on käsitelty.

Opinnot etenevät tutoropettajan ohjauksessa Itslearning-oppimisympäristössä oppimateriaaliin perehtyen ja erilaisia tehtäviä tehden. Opinnot suoritetaan erilaisten verkkotehtävien ja/tai joillakin opintojaksoilla olevan verkkotentin avulla.

Opintosuoritusote ja arvosanan siirto

Viimeistään kuukausi opintojen päättymisen jälkeen opintojakson arvosana on luettavissa Peppi-järjestelmästä (Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat). Avoimen ammattikorkeakoulujen opiskelijat voivat kysyä arvosanan avoimen ammattikorkeakoulun opintoneuvojalta (avoinamk@centria.fi) ja pyytää opinnoistaan erillisen todistuksen.

Osa kouluista käyttää edelleen Oma Opintopolku- palvelua ja lähettävät arvosanatiedot palvelun kautta kotikorkeakouluunsa.

Ripa-järjestelmän kautta ilmoittautuneet: Mikäli ilmoittauduit opinnoille omassa Pepissä, tulet saamaan arvioinnin suoraan sinne, kun sellainen on järjestelmäämme annettu.

Mikäli et ole varma mitä ammattikorkeakoulusi käyttää, tarkista tilanne: https://campusonline.fi/opintojaksojen-suoritusmerkintojen-siirto-ammattikorkeakoulujen-valilla/

Tarvittaessa voit pyytää todistuksen opinnoista sähköpostitse: avoinamk@centria.fi.

Itslearning on verkko-oppimisympäristö, joka on otettu käyttöön Centriassa kesällä 2021. Itslearningia käytetään sekä lähi- että verkko-opetuksessa. Järjestelmä luo automaattisesti työtilat ja tuo Centrian omat opiskelijat itslearningiin Peppi-järjestelmän tietojen pohjalta.

Ulkopuolisille opiskelijoille toimitetaan opintojen alkaessa sähköpostiin ohjeet Itslearning-tunnusten aktivointiin. Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan oppimisympäristöön opintojen keston mukaisesti. Huomioi siis, että tunnukset sulkeutuvat automaattisesti 14 päivän sisällä opintojen päättymispäivästä.

Itslearning on selainpohjainen järjestelmä, jonka käyttämiseksi tarvitaan tietokone ja/tai mobiililaite, Internet-yhteys ja selain. Tuetut selaimet ovat Mozilla Firefox, Google Chrome ja Microsoft Internet Explorer ja niiden uusimmat versiot.

Milloin saan tietoa opintojakson alkamisesta?

Opintojakson mahdollisesta perumisesta ilmoitetaan opiskelijalle heti ilmoittautumisajan päätyttyä.
Käynnistyvistä opintojaksoista lähetetään opiskelijoille sähköpostia n. viikkoa ennen opintojakson käynnistymistä.

 En ole saanut tunnuksia, mitä teen?

Saat tunnukset ilmoittautumisen yheydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen viimeistään opintojen alkamispäivänä. Tarkista sähköpostiosoitteesi oikeellisuus ottamalla yhteyttä sähköpostiin avoinamk@centria.fi.

Mikäli et ole tunnuksia saanut, kannattaa tarkistaa myös roskapostikansio, sillä automaattiviestit ohjautuvat toisinaan sinne. Ellei tunnuksia löydy sieltäkään, ole yhteydessä avoinamk@centria.fi

Voit myös käyttää Itslearning-ympäristön kirjautumisikkunassa näkyvää “unohditko salasanasi?”-toimintoa, jolloin saat kirjautumisohjeet uudestaan sähköpostiisi. Muista käytttää ilmoittautumisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitetta.

Miten saan annettua palautetta opintojaksosta?

Pääset antamaan palautteen Itslearning-oppimisympäristössä opintojaksokohtaisesti opintojakson loppupuolella.

Opintojakso on alkanut, mutta tutoropettaja ei ole ollut minuun yhteydessä?

Kirjaudu ensin Itslearning-oppimisympäristöön ja koeta ottaa yhteyttä tutoriin sitä kautta.

Sinun kannattaa myös olla yhteydessä avoinamk@centria.fi, jotta voimme varmistaa sähköpostisoitteesi oikeellisuuden.

Olen suorittanut opinnot, mutta arvosana ei näy kouluni järjestelmässä. Miten saan arvosanan omaan kouluuni?

Mikäli olet ilmoittautunut CampusOnlinen kautta, käy tästä tutustumassa koulusi käytänteisiin arvosanan siirrosta: https://campusonline.fi/opintojaksojen-suoritusmerkintojen-siirto-ammattikorkeakoulujen-valilla/

Mikäli olet avoimen ammattikorkeakoulun opiskelija tai toisen asteen väyläopiskelija, tee todistuspyyntö osoitteeseen avoinamk@centria.fi. Mainitse viestissäsi suorittamisajankohta ja opintojakson nimi.

Haluan perua opinnot, mitä teen?

Voit perua opinnot ilmoittamalla siitä kirjallisesti avoinamk@centria.fi ilmoittautumisajan puitteissa.

Sain laskun opintojaksosta, jonka olen perunut?

Ole yhteydessä avoinamk@centria.fi, niin tarkistetaan laskun aiheellisuus.

Olet todennäköisesti perunut opintojaksolle osallistumisen peruutusajan jälkeen tai peruutus on mennyt väärään osoitteeseen (esim. opintojakson opettajalle), jolloin laskutus on aiheellinen.

Mikäli olet perunut osallistumisen ilmoittautumisajan puitteissa, lasku on aiheeton.

En ole varma, onko tämä opintojakso minulle sopiva?

Varmista omasta koulusta ennen opinnoille ilmoittautumista niiden sopivuus opintoihisi.

Mikäli tarvitset täsmennystä opintojakson kuvaukseen, ole hyvissä ajoin yhteydessä, niin selvitetään asiaa tutorilta.

En pääse enää kirjautumaan opinnoille?

Mikäli opintojakso on edelleen käynnissä, sinun pitäisi päästä kirjautumaan ongelmitta > ole yhteydessä avoinamk@centria.fi. Jos opintojakso on päättynyt, tunnukset ovat mahdollisesti lukittuneet, jolloin sinulla ei ole enää pääsyä oppimisympäristöön. Tunnukset sulkeutuvat automaattisesti lyhyen ajan sisällä opintojen päättymisestä.

AVOIMEN AMK:N KOULUTUSTARJONTA

Koulutustarjonnasta löydät jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia yksittäisinä opintojaksoina ja suurempina opintokokonaisuuksina.