Siirry sisältöön

Opinto-ohjaajille

Toisen asteen opinto-ohjaajilla on tärkeä rooli nuoren jatko-opiskeluvalinnoissa. Me Centriassa pyrimme tarjoamaan opoille parhaan mahdollisen tiedon ammattikorkeakoulussa ja Centriassa opiskelusta sekä opiskelijavalinnasta. Tälle sivulle on koottu tietoa opinto-ohjaajille sekä ohjaustyötä tekeville.

Osaamista suurella sydämellä

Centria on korkeakouluna se hieman erilainen, mutta itseensä täysillä luottava tyyppi – oman polkunsa kulkija. Meillä uskotaan rohkeuteen ja opiskelijoiden vahvaan rooliin korkeakoulun asioissa. Myös päätöksenteossa. Teemme siis asioita jo nyt niin kuin muut tekevät tulevaisuudessa: ketään syrjimättä ja hyvällä hengellä. Tarjoamme työelämälähtöistä koulutusta viidellä alalla:

Kampuksillamme Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa opiskelee noin 4000 tutkinto-opiskelijaa. Noin viidennes Centrian opiskelijoista tulee ulkomailta.

Ajankohtaiset haut

Kevään 2023 ensimmäinen yhteishaku

Haku englanninkieliseen koulutukseen 4.-18.1.2023

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa 4.–18.1.2023 haetaan englanninkielisiin AMK-tutkintokoulutuksiin. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Avoimessa ammattikorkeakoulussa opintoja suorittaneet voivat hakea avoimen ammattikorkeakoulun väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi opintojensa perusteella ilman valtakunnalliseen yhteishakuun osallistumista.

Avoimen ammattikorkeakoulun erillishaussa hyväksytään avoimessa ammattikorkeakoulussa suoritetut, haettavana olevaan koulutukseen soveltuvat opinnot tai muut suomalaisessa korkeakoulussa suoritetut opinnot. Opiskelijavalinnassa huomioidaan koulutuksen resurssit ja täyttöaste.

Myös englanninkieliseen koulutukseen voi hakea avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Opintosuoritusten tulee olla suoritettuna pääosin koulutuksen opetuskielellä.

Lue lisää

Kuka voi hakea keskeneräisellä tutkinnolla?

 • Hakijalla on kesken jäänyt ammattikorkeakoulututkinto Centria-ammattikorkeakoulussa tai jossakin toisessa ammattikorkeakoulussa Suomessa.
 • Hakijalla ei ole voimassa olevaa opiskeluoikeutta. Opiskeluoikeus on menetetty opiskeluoikeusajan päättymisen tai jonkin muun syyn takia.
 • Hakijan alkuperäinen opiskeluoikeus on koulutukseen hakeutumisen aikaan käytetty kokonaisuudessaan loppuun.
 • Tutkinnosta puuttuvien opintojen enimmäismäärä
  • AMK-tutkinnon osalta enintään 120 opintopistettä.
  • YAMK-tutkinnossa ei ole opintopistevaatimusta.

Myös avoimessa ammattikorkeakoulussa ja toisessa korkeakoulussa suoritetut opinnot huomioidaan, mikäli ne voidaan sisällyttää tutkintoon.

Lue lisää

Siirto-opiskelija voi hakea

 • siirtoa korkeakoulusta toiseen korkeakouluun (haku Opintopolussa)
 • siirtoa korkeakoulun sisällä koulutusalalta toiselle, tutkintonimike vaihtuu (haku Opintopolussa)
 • siirtoa korkeakoulun sisällä saman koulutusalan koulutuksesta toiseen, tutkintonimike ei vaihdu (haku Pepin E-hakemuksella)

Lue lisää

Palvelumme

Opiskelijalähettiläämme ja hakijapalvelut tekevät oppilaitosvierailuja lähialueiden 2. asteen oppilaitoksiin. Vierailuilla kerromme ammattikorkeakoulussa opiskelusta ja koulutuksistamme.

Sopiaksesi kampus- tai oppilaitosvierailusta olethan yhteydessä Annika Perälahteen

Annika Perälahti
annika.peralahti2@centria.fi
p. 050 303 7459

Opotreffeillä kokoonnumme yhteen kahvikupposen äärelle kuulemaan, mitä ajankohtaista Centriassa tapahtuu. Tavallisesti opotreffit järjestetään ennen kevään yhteishakuja. Opotreffeistä tiedotetaan tällä sivulla ja opokirjeessämme, jonka pääset tilaamaan alta.

Meille voi tulla tutustumaan pienemmissä ryhmissä koska tahansa. Jos olet kiinnostunut tuomaan opiskelijaryhmän tutustumaan Centriaan kampuskierroksen, jutustelun ja pienen tarjoilun merkeissä, ethän epäröi ottaa yhteyttä!

Hakijatapahtumamme CentriaOpen kutsuu 2. asteen opiskelijat ja opinto-ohjaajat tutustumaan koulutuksiimme ja kampukseemme hauskanpitoa unohtamatta. Tapahtuma järjestetään edellisen kerran 9.-10.11.2022. Tapahtumasta tiedotetaan opokirjeessämme, jonka pääset tilaamaan alta.

Tilaa opokirje

Hyödyllisiä linkkejä

Ammattikorkeakouluun.fi-sivusto on tarkoitettu ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille, opinto-ohjaajille ja kaikille korkeakouluhakua ohjaaville toimijoille. Löydät tietoa ammattikorkeakoulussa opiskelusta ja ammattikorkeakoulututkintoihin johtavien koulutusten opiskelijavalinnoista.

Opiskelijatarinat ja videot

Opiskelijatarinat ja muut tuottamamme videot löytyvät Youtube-kanavaltamme ’Centria-ammattikorkeakoulu’.

Yhteystiedot

Sopiaksesi oppilaitosvierailusta olethan yhteydessä Annika Perälahteen:
annika.peralahti2@centria.fi
p. 050 303 7459

Hakemiseen liittyviin kysymyksiin vastaavat hakijapalvelut:
hakijapalvelut@centria.fi
p. 044 725 0081
WhatsApp 040 808 6604

Tilataksesi painettuja Hakijan oppaita olethan yhteydessä Centrian viestintään:
viestinta@centria.fi

Sosionomiopiskelija Julia nojaa puuhun ja hymyilee kameralle

AMK-tutkinnot

Koulutustarjonnastamme löytyy 10 suomenkielistä ammattikorkeakoulututkintoa ja kahdeksan englanninkielistä kansainvälistä Bachelor-tutkintoa.