Siirry sisältöön
Viisi opiskelijaa poseeraa kameralle hymyillen Talonpojankadun kampuksen edustalla

Meistä

Olemme noin 4400 opiskelijan ja 340 työntekijän ammattikorkeakoulu, joka tuottaa ja tarjoaa osaamista suurella sydämellä.

Tarinamme

Meillä Centriassa seistään jalat vahvasti kolmen pohjalaismaakunnan mailla, Kokkolan, Pietarsaaren ja Ylivieskan kampuksilla. Tarjottimella on monia hienoja aloja, osaamisia ja saavutuksia, joista sekä opiskelijat, henkilökunta että alueen elinkeinoelämä saavat olla ihan luvan kanssa ylpeitä. Ei siis mikään ihme, että meille putkahtelee tämän tästä ihmisiä niin läheltä kuin kauempaakin maailmalta saamaan valtakunnan kansainvälisintä AMK-koulutusta, jossa on harvinaisen vahva tutkimus- ja kehityskärki. Itse asiassa lähes 4 400 tutkinto-opiskelijastamme joka viides on saapunut meille huomattavasti Hankoa tai Utsjokea kauempaa.

Tapanamme ei ole paukutella henkseleitä siitä, mitä teemme päivittäin, mutta on meitä vastuullisen, ahkeran ja aidosti välittävän asenteemme ansiosta kehuttu maan joustavimmaksikin. Etenkin työn ohella monimuoto-opintoja tekevät opiskelijamme ovat tykänneet siitä, että Centriassa jokaisen eteen aukeaa ihan oman näköinen polku. Sillä polulla, kuten kampusten käytävilläkin, opiskelijat, henkilökunta ja työelämä todella kohtaavat toisensa, ihan konkreettisestikin, ja äkkiä mikä tahansa on mahdollista. Niin se vaan on, että rohkeus olla oikeasti sitä mitä on, kantaa.

Ellei Centria ole vielä jättänyt sydämen muotoista jälkeä sieluusi, niin odotapa vain. Meiltä löytyy nimittäin juuri sopiva yhdistelmä luovaa hulluutta ja arkijärkeä. Sillä voimalla kolme kampustamme puhaltavat hienosti yhteen hiileen, ja saman yhdessä tekemisen asenteen ja rohkeuden haluamme siirtyvän myös opiskelijoihimme. Yhteistyötä ja yhteisiä oivalluksia kun tarvitaan esimerkiksi siinä vahvassa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä, jota teemme alueen yritysten kanssa. Kun ponnistamme tiedon ja tutkimuksen tukevalta pohjalta, vauhditamme – ja jopa mahdollistamme – suuren mittakaavan yritystoiminnan kehityksen niin teollisuudessa, rakennusalalla, kaupanalalla kuin hyvinvointipalvelujen saralla.

Centria on korkeakouluna se hieman erilainen, mutta itseensä täysillä luottava tyyppi – oman polkunsa kulkija. Meillä uskotaan rohkeuteen ja opiskelijoiden vahvaan rooliin korkeakoulun asioissa. Myös päätöksenteossa. Teemme siis asioita jo nyt niin kuin muut tekevät tulevaisuudessa: ketään syrjimättä ja hyvällä hengellä. Samalla pidetään isot linjat mielessä. Ei lähdetä halkomaan hiuksia ja tutkimaan turhanpäiväisyyksiä, vaan otetaan härkää sarvista ja saadaan aikaan jotain oikeasti tärkeää. Se on välittämistä isolla V:llä, riippumatta siitä, löytyvätkö tulevaisuuden askelmerkit sitten kemian, musiikin tai tekniikan maailmasta, kaupan ja viennin kiemuroista tai toisten hyvinvoinnista ja hoivasta.

PS. Emme tarjoa Stadia emmekä Pariisia, vaan rehtiä ja rohkeaa lähestymistä tulevaisuuden työelämään. Elämässä ehtii tehdä kaikenlaista, mutta siihen kannattaa ponnistaa mahdollisimman hyvin matkaeväin. Niitä saa koulusta, jossa tieto, tutkimus ja oikeat kohtaamiset luovat pohjan oppimiselle ja työelämälle. Koulusta, jonka läheltä löytyy opintojen jälkeenkin hienoja työtilaisuuksia. Siitä on hyvä ponnistaa. Sellainen paikka on Centria.

Sydämellä,
Centria

Avainlukujamme vuodelta 2022

Opiskelijoita 4199
Suoritettuja tutkintoja 578
Henkilöstö 332

Organisaatiomme

Centria-ammattikorkeakoulun omistaa Centria-ammattikorkeakoulu Oy, jolla on useita osakkeenomistajia. Suurin osakkeenomistaja on Kokkolan kaupunki 27 prosentin omistusosuudella.