Siirry sisältöön
Mies- ja naisopiskelijat nojaavat selin toisiinsa

Hakeminen siirto-opiskelijaksi

Siirtohaun aikana voit hakea siirtoa meille Centriaan toisesta suomalaisesta ammattikorkeakoulusta. Voit hakea siirtoa myös Centrian sisällä koulutusohjelmien välillä.

Siirto-opiskelija voi hakea

Kun siirto-opiskelija ottaa vastaan uuden opiskeluoikeuden, hän menettää samalla siirron perusteena olevan opiskeluoikeutensa. Ennen siirtoa käytetty opiskeluaika lasketaan mukaan uuteen opiskeluoikeuteen.

Haku Opintopolku.fi –palvelussa

Voit hakea siirtoa Centria-ammattikorkeakoulun siirtohaussa, jos:

Valintamenettely

Suoritusten tulee olla opintorekisterissä lopulliseen valintaan mennessä. Suoritettujen opintojen tulee olla uuteen tavoitetutkintoon soveltuvia. Koulutuksesta vastaava henkilö tarkistaa, ovatko opiskelijan opinnot koulutukseen soveltuvia opintoja.

Siirtohaussa ei ole ennalta määriteltyä aloituspaikkamäärää. Siirto-opiskelijaksi voidaan valita, jos vastaanottavan koulutuksen resurssit ja täyttöaste sallivat siirto-opiskelijan valinnan.

Vastaanottava koulutus voi edellyttää, että siirto-opiskelijan opiskeluvalmiudet sekä soveltuvuus alalle testataan.

Valittavien opiskelijoiden järjestys määräytyy haastattelun/valintakokeen, opintopistemäärän ja opintomenestyksen perusteella.

Siirto-opiskelijan opiskelijavalintaa koskee normaali opiskelijavalintojen oikaisumenettely.

Centria-ammattikorkeakoulun sosiaali- ja terveysalan koulutuksiin ei pääsääntöisesti oteta siirto-opiskelijoita muilta aloilta.

Hakuaika

Centria-ammattikorkeakoulu järjestään siirtohaun keväisin ja siirtoa haetaan sähköisellä lomakkeella Opintopolku.fi-palvelun kautta. Seuraava hakuaika on avoinna

1.–15.5.2024 (opinnot alkavat syksyllä)

Hakemukseen tulee liittää:

Liitteet tallennetaan sähköisessä muodossa Opintopolun hakemukseen.

Kevään 2024 siirtohaun valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 30.6.2024 Opintopolun hakemuksella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Opiskelupaikka on vastaanotettava viimeistään 31.7.2024 klo 15.00 Oma Opintopolku -palvelussa.

  • Siirry osoitteeseen opintopolku.fi
  • Etsi koulutus etusivun hakukentän avulla, esim. ”liiketalous” tai ”yhteisöpedagogi”. Voit rajata hakutuloksia esim. koulutustyypin (AMK-tutkinto tai ylempi AMK) tai paikkakunnan mukaan.
  • Klikkaa haluamasi koulutuksen nimeä > valitse oikea koulutusvaihtoehto otsikon ”Tutustu tarjontaan” alta > linkki hakulomakkeelle löytyy otsikon ”Koulutuksen hakukohteet” alta.
  • Valitse hakukohde “Siirtohaku”

Sisäisen siirron haku Pepin kautta (E-lomake)

Voit hakea sisäistä siirtoa Pepissä E-lomakkeella seuraavissa tilanteissa:

Voit hakea siirtoa pitkin lukuvuotta, mutta kuitenkin niin, että siirtyminen on mahdollista vasta ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen. Jos opintosi ovat alkaneet

Muutoin hakemuksia käsitellään pitkin lukuvuotta.

Päätöksessä huomioidaan sekä ryhmäkoko että opintomenestys.

Siirron ajankohta on hyvä pohtia huolella. Huomaa, että käytettävissä oleva opiskeluaikasi tutkinnon suorittamiseen säilyy samana. Opiskeluoikeuden siirron ei tule johtaa valmistumisen viivästymiseen. Ennen hakemuksen tekemistä keskustele asiasta ohjaajasi (opinto-ohjaaja, tutoropettaja, koulutusalapäällikkö) kanssa.

Kaksi Centrian työntekijää istuu pöydän ääressä.

Jäikö sinulla kysyttävää siirtohakuun liittyen?

Hakijapalvelumme auttavat sinua kaikkien hakemiseen liittyvien pulmien kanssa. Voit olla yhteydessä Hakijapalveluihimme sähköpostitse, puhelimitse tai WhatsApp-viestillä.