Siirry sisältöön
Mies tutkii 3D-tulostinta

Tutkimus, kehitys ja palvelut

Tarjoamme tietomme ja taitomme työelämän käyttöön, sillä yhteistyöllä ja uutta oppimalla saamme aikaan oikeasti tärkeitä asioita tulevaisuutta varten.

Tutkimme ja kehitämme kanssasi

Panostamme vahvaan tutkimus, kehitys ja innovaatio-osaamiseen, joka jakautuu neljään eri tiimiin: digitalisaatio, tuotantotalous, yrittäjyys ja hyvinvointi sekä kemia ja biotalous.

Hankkeet

Meillä on jatkuvasti noin sata käynnissä olevaa hanketta, joissa etsimme ja kehitämme ratkaisuja paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Tutustu hankkeisiimme!

Droneja pöydällä

Kehittämis- ja koulutuspalvelut

Meiltä saat tukea yrityksesi toiminnan ja osaamisen kehittämiseen. Hyödynnämme palveluissamme asiantuntijajoukkomme osaamista ja laboratorioidemme laitteistoja.

Kaksi naista keskustelee kampuksen aulakahvilassa

Kehitysympäristöt

Alueen yritysten kehittyminen ja osaavan työvoiman saatavuus varmistetaan ajantasaisilla investoinneilla kehitysympäristöihin ja niiden ympärille rakentuvilla tutkimushankkeilla.

Tutustu kehitysympäristöihimme

Opiskelijayhteistyö

Työharjoitteluilla, opiskelijaprojekteilla ja opinnäytetöillä opiskelijamme saavat tuntumaa työelämään. Samalla yritykset ja yhteisöt saavat kosketusta tuleviin osaajiin.

Opiskelijayhteistyö

Vuokraa tila

Oletko järjestämässä kokousta tai koulutusta, joihin yrityksesi omat tilat eivät tahdo taipua? Pietarsaaren kampuksellamme on monia erikokoisia luokka- ja kokoustiloja, joita on mahdollista vuokrata.

Tilavuokraus

Julkaisut

Julkaisusarjoissamme esitellään muun muassa projekteissa työskentelevien henkilöiden osaamista, ajankohtaisia hankkeita ja tasokkaita opinnäytetöitä.

Tutustu julkaisuihimme

Talent Boost

Työnantaja, etsitkö kansainvälistä osaajaa yritykseesi tai toimintaasi? Centrian Talent Boost –toiminta keskittyy erityisesti Centria-ammattikorkeakoulun toiminta-alueen kansainvälisten osaajien työllistämiseen ja työllistymisen edistämiseen sekä yritysten ja kansainvälisten osaajien parempaan kohtaamiseen.

AJANKOHTAISTA

Dronelennättäjän tietokorteista apua toiminnan aloitukseen

Kiinnostaako dronen hankinta ja lennättäminen, mutta et oikein tiedä mistä aloittaa? Askarruttaako sinua, mitä lupia tarvitset mahdollisesti lennättämiseen? Centrian ÄlyPilot-hanke (EAKR) loi dronenlennättäjälle tueksi virtuaaliset …

Robocoast info-aamiainen

Oletko pohtinut, miten yrityksesi kilpailukykyä ja tuottavuutta voisi lisätä uusimman digitaaliteknologian avulla? Tervetuloa kuuntelemaan, mitä Centria tarjoaa Robocoast- innovaatiokeskittymässä!

Centria edistää uudistavaa matkailua 

Centria-ammattikorkeakoulu on toteuttamassa REGGAE (Regenerative nature tourism) -hanketta, jossa esitellään regeneratiivisen luontomatkailun eli uudistavan matkailun käsite. Uudistava matkailu tarkoittaa matkailua, joka jättää matkakohteen parempaan kuntoon …

AVAINLUKUJA

TKI-toiminta työllistää 123 centrialaista
TKI-toiminnan kokonaisvolyymi 9,4M€ josta ulkopuolisen rahoituksen osuus 6,8 M€
Hankkeita vuodessa noin 100 joista viidesosa kansainvälisiä
Centrian henkilöstöä istuu Talonpojankadun kampuksen kahvilassa

Ura Centriassa?

Meillä pääset tekemään työstäsi itsesi näköisen ja kehittymään toivomaasi suuntaan. Centrialaisen työarki ei ole vain työssä jaksamista vaan aitoa työssä viihtymistä. Kattava työterveyshuoltomme kantaa tiukoissakin paikoissa, ja harvinaisen runsaat liikunta- ja kulttuurietumme tuovat arkeen uutta potkua. Meille myönnetty Great place to work -tunnus on merkki siitä, että teemme oikeita asioita, joilla on merkitystä.