ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tervetuloa Centria-ammattikorkeakouluun!

 

Pienet ryhmäkoot, tiivis opiskelijayhteisö ja vastikään uudistetut, nykyaikaiset oppimisympäristöt luovat viihtyisät puitteet opiskelulle Centriassa. Meillä opiskelee noin 3000 opiskelijaa kolmella eri kampuksellamme, jotka sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Tarjoamme koulutuksia sekä suomeksi että englanniksi, ja tästä syystä opiskelijamme tulevat ympäri maailmaa.

Vuosittain Centriasta valmistuu noin 500 insinööriä, tradenomia, sosionomia, sairaan- ja terveydenhoitajaa sekä musiikki- ja yhteisöpedagogia. Noin 90 tutkinnon suorittaneista on kansainvälisiä opiskelijoita. Ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita valmistuu vuosittain noin 40.

Tarjoamme myös mm. erikoistumis- ja muuntokoulutuksia, joten kannattaa tutustua monipuoliseen tarjontaamme!

Tiiviistä yhteydestä alueen työ- ja elinkeinoelämään on näkyvää hyötyä myös opiskelijoille. Opetus perustuu osittain työpajoihin sekä kehittämishankkeisiin, joissa opiskelijat suorittavat projektiluonteisia tehtäviä. Yritysvierailut ja kummiyritysten tehtävänannot tarjoavat opiskelijoille realistisen käsityksen työelämän vaatimuksista.

 

Välitämme opiskelijoistamme aidosti

Ilmapiiri on kannustava ja monikulttuurinen. Pienet ryhmäkoot ja helposti lähestyttävät opettajat sekä muu henkilöstö varmistavat, että jokainen opiskelija saa ​​opinnoissa tarvitsemansa tuen. Opiskelijoiden arkea helpottavat kampuksilta löytyvät kirjasto sekä opiskelijapalvelut. Hyvinvointia tuemme muun muassa maksuttomilla liikuntapalveluilla.

Välitämme opiskelijoistamme aidosti, ja tämä näkyy myös opiskelijoiden palautteissa. Vuosittain tehtävän selvityksen mukaan suurin osa opiskelijoistamme pitää opetusta korkeatasoisena. Centria sijoittui jo kolmannen kerran peräkkäin ykköseksi opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisessa valmistuvien opiskelijoiden kyselyssä (02/2020). Opiskelijamme ovat siis tutkitusti Suomen tyytyväisimpiä!

 

Kansainvälinen Centria

Centria on kansainvälisimpiä korkeakouluja Suomessa. Meillä on lähes 130 yhteistyökorkeakoulua ympäri maailmaa ja jopa viidennes opiskelijoistamme tulee ulkomailta.

Centriassa opiskelee noin 500 kansainvälistä tutkinto-opiskelijaa, jotka edustavat noin 40 eri kansallisuutta. Olemme Suomessa edelläkävijöitä koulutusviennissä, ja vuonna 2019 Centriassa aloitti yli 200 lukukausimaksun maksanutta opiskelijaa. Vaihto-opiskelijoita Centriaan saapuu vuosittain noin 100 lukukauden tai vuoden mittaiselle vaihtojaksolle.

Laaja kansainvälinen verkostomme tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle erinomaiset mahdollisuudet saada kansainvälisiä kokemuksia sekä kotimaassa että ulkomailla. Tarjoamme lukuisia eri vaihtokohteita, ja myös opintoihin kuuluvan työharjoittelun voi suorittaa ulkomailla, jos mielii maailmalle kartuttamaan osaamistaan. Kampuksilla kansainvälistä ilmapiiriä pitävät yllä englanninkieliset koulutusohjelmat opiskelijoineen, lukuisat vierailevat luennoitsijat sekä erilaiset kansainväliset projektit.

 

Viihtyisät kampuskaupungit

Kokkola

Kaunis merenrantakaupunki tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet aktiiviseen opiskelijaelämään monipuolisilla palveluillaan sekä vilkkaalla kulttuuri- ja liikuntatarjonnallaan. Merellisessä Kokkolassa on helppo nauttia luonnosta ja ulkoilusta vaikkapa Pohjoismaiden pisimmällä hiekkarannalla.
www.visitkokkola.fi

Ylivieska

Kokoansa suurempi kaupunki keskellä Pohjanmaata Kalajoen varrella. Ylivieska on alueensa kaupan, palvelujen ja kulttuurin keskus. Laaja tarjonta ja hyvät kulkuyhteydet ovat tehneet Ylivieskasta paikan, jonne suunnataan ostoksille ja viihtymään kauempaakin.
www.visitylivieska.fi

Pietarsaari

Kaksikielisessä Pietarsaaressa voi aistia keskieurooppalaista tunnelmaa: Vanha Satama, Aspegrenin pappilapuutarha, kasvitieteellinen puutarha ja lukuisat pienemmät, hyvin hoidetut puistot antavat kaupungille omaleimaisen ilmeen. Kaupunki on kuuluisa kahvilakulttuuristaan ja keskustasta löytyy monia hyviä ruokapaikkoja sekä viihtyisiä kahviloita. Asukkaista 56 % puhuu äidinkielenään ruotsia.
www.visitpietarsaari.fi

Seuraa meitä somessa: