ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

AMK-valintakokeen toinen vaihe Centriassa 23.–24.6.2020

Tiedot saattavat päivittyä ja muutokset mahdollisia. (Viimeisin päivitys 16.6.2020)

 

Ensimmäisen vaiheen kokeessa eniten pisteitä saaneet hakijat kutsutaan toisen vaiheen kokeeseen. 

Koska valintakoe on muuttunut kaksivaiheiseksi, alun perin hakemuksella valitsemasi valintakoeaika- ja paikka muuttuvat. Toisen vaiheen koepaikkaa ja -aikaa et voi itse valita, etkä myöskään vaihtaa. Toisen vaiheen valintakoe tehdään sen hakukohteen ammattikorkeakoulussa, johon sinun pisteesi riittävät ensimmäisen vaiheen kokeen perusteella. 

Valintakoekutsut toisen vaiheen kokeeseen lähetetään sähköpostilla 15.6.2020 alkavan viikon aikana. Toisen vaiheen koepaikka ja tarkka ajankohta kerrotaan kutsussa. Koepäiväsi Centriassa on joko tiistai 23.6.2020 tai keskiviikko 24.6.2020. 

Toisen vaiheen kokeet toteutetaan turvallisesti viranomaisten ohjeita ja rajoituksia noudattaen. Sekä ensimmäisen että toisen vaiheen kokeessa testataan hakijoiden korkeakouluvalmiuksia eikä niihin ole ennakkomateriaalia. 

 

Centrian toisen vaiheen koe

 

Toisen vaiheen koe Centriassa järjestetään tiistaina 23.6. ja keskiviikkona 24.6. Valintakoepaikka ja aika kerrotaan hakijalle valintakoekutsussa, joka lähetetään hakijan hakulomakkeella ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen viimeistään 16.6.2020. Ethän saavu liian aikaisin jonottamisen välttämiseksi.

Valintakokeen teet omalla kannettavalla tietokoneellasi valvotusti ammattikorkeakoulun tiloissa. Tarvitset kokeessa vaatimukset täyttävän tietokoneen. Vaatimukset ja muut valintakokeeseen liittyvät ohjeet löydät https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/ -sivulta. Muista ottaa mukaasi tietokoneen latausjohto.

 

Saapuminen Centrian kampuksille

 

Saapuminen Talonpojankadun kampukselle Kokkolaan

Centria-ammattikorkeakoulu
Talonpojankatu 2 (käytössä B-ovi ja C-ovi)
67100 Kokkola
Katso kartalla

Saapuminen omalla autolla

Talonpojankadun kampuksella ja sen läheisyydessä on useita pysäköintialueita. Kampuksen pysäköintipaikat sijaitsevat kampuksen etupihalla, sisääntuloliittymän oikealla puolella sekä kampuksen takana.

Aivan Talonpojankadun kampuksen läheisyydessä sijaitsee myös Kampushalli, jonka pysäköintipaikkoja voi tarvittaessa käyttää. Voit hyödyntää myös lähialueen muita pysäköintialueita.

Tutustu Talonpojankadun kampuksen pysäköintikarttaan (pdf)

Saapuminen junalla tai bussilla

Kokkolan rautatieasema sijaitsee aivan kävelymatkan (1,3 km) päässä Talonpojankadun kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

Myös Kokkolan linja-autoasema sijaitsee kävelymatkan (1,4 km) päässä Talonpojankadun kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

 

Saapuminen Vierimaantien kampukselle Ylivieskaan

Centria-ammattikorkeakoulu
Vierimaantie 7 (pääsisäänkäynti)
84100 Ylivieska
Katso kartalla

Saapuminen omalla autolla

Vierimaantien kampuksella ja sen läheisyydessä on useita pysäköintialueita. Pysäköintipaikat sijaitsevat kampuksen pihassa sekä aivan kampuksen välittömässä läheisyydessä.

Tutustu Vierimaantien kampuksen pysäköintikarttaan (pdf)

Saapuminen junalla tai bussilla

Ylivieskan rautatieasema sijaitsee aivan kävelymatkan (1,4 km) päässä Vierimaantien kampukselta. Tutustu reittiohjeisiin.

 

Ohjeita kokeeseen saapuvalle

 

 • Saavu koepaikalle edellä mainittuna ajankohtana oman tietokoneesi, tietokoneen laturin ja voimassa olevan virallisen henkilöllisyystodistuksesi kanssa. Ota mukaan myös valintakoekutsu, josta näet oman koetilasi tiedot. Tulet saamaan 18.6.2020 sähköpostilla QR-koodin, ota myös se mukaan.
 • Älä ota kokeeseen mukaan mitään ylimääräistä. Jätä muun muassa älykello, langaton hiiri sekä muut älylaitteet kotiin.
 • Hakijat muodostavat kampuksen ulkopuolelle tarvittaessa jonon, joissa tulee huomioida kahden (2) metrin turvaväli toiseen jonottajaan.
 • Kun saavut kampukselle, sinut tarkistetaan QR-koodin avulla jo ulko-ovella, että olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Otathan QR-koodin valmiiksi esille.
 • Saapumisen jälkeen sinut ohjataan käsien pesun kautta oikean koetilan edustalla tunnistamistasi varten. Pidä QR-koodi ja henkilöllisyystodistus esillä.
 • Tunnistuspisteellä saat kassin henkilökohtaisia tavaroitasi varten sekä kasvomaskin, jota tulee pitää koko koetilaisuuden ajan.
 • Luokassa hakijat ohjataan omille paikoilleen istumaan. Luokissa on huomioitu kahden (2) metrin turvaväli toiseen hakijaan.
 • Oma puhelin tulee sammuttaa kokonaan ja laittaa pöydälle näkyviin. Avaa oma tietokoneesi ja seuraa valvojan antamia ohjeita.

Mahdollisuuksien mukaan käy WC:ssä jo ennen kampukselle saapumista.

 

Valintakoe ja tartuntojen torjunta

 

 • Tunnistamisen jälkeen hakija saa kasvomaskin, jota tulee käyttää koko valintakoetilaisuuden ajan. Myös henkilökunta käyttää kasvomaskeja ja käsineitä.
 • Pidä turvaväli kanssamatkustajiin matkalla valintakoepaikkakunnalle ja -tilaisuuteen. Pukeuduthan sään mukaan, sillä voit joutua odottamaan sisätiloihin pääsyä ulkona.
 • Pese kädet vedellä ja saippualla usein ja huolellisesti, ainakin 20 sekunnin ajan.
 • Käytä alkoholipohjaista käsihuuhdetta, jos et voi pestä käsiäsi. Kampuksella on tarjolla käsidesiä. Suosittelemme käyttämään sitä ainakin rakennukseen tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.
 • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan ja laita nenäliina heti roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yksi tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
 • Koetilojen siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota valintakoepäivien aikana.
 • Kampuksella on paikalla terveydenhuollon henkilökuntaa valintakokeen ajan.

 

Mitä teet, jos olet ollut sairaana ennen valintakoetta?

 

Voit osallistua valintakokeeseen, jos oireiden alusta on kulunut kaksi viikkoa ja olet ollut oireeton vähintään kaksi vuorokautta.

 

Mitä teet, jos sairastut?

 

Sairaana tai edes vähäoireisena et voi osallistua valintakokeeseen. Koronaviruksen oireet ovat moninaisia. Pelkästään oireiden perusteella ei voi päätellä, onko hengitystietulehduksen aiheuttaja koronavirus vai jokin muu virus tai bakteeri. Jos epäilet koronavirusta, ota puhelimitse yhteyttä terveydenhuoltoon. Sieltä sinut ohjataan tarvittaessa testiin.

 

Mitä teet, jos sairastut heti kokeen jälkeen?

 

Jos sinulla kokeen jälkeen (2 – 7 päivän aikana) todetaan koronavirus, ilmoita terveysviranomaiselle osallistuneesi AMK-valintakokeeseen Centria-ammattikorkeakoulussa.

 

Mitä teet, jos kuulut riskiryhmään?

 

Jos kuulut riskiryhmään, keskustele valintakokeeseen osallistumisesta hoitavan lääkärisi kanssa. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/vakavan-koronavirustaudin-riskiryhmat.

Centria-ammattikorkeakoulu sijoittaa hakijat luokkiin väljästi, huomioiden kahden (2) metrin turvavälin ja kohdellen jokaista hakijaa kuin riskiryhmään kuuluvaa.

 

Valintakokeen yksilölliset järjestelyt

 

Jos olet hakenut AMK-valintakokeeseen yksilöllisiä järjestelyitä ja olet saanut tähän päätöksen jostakin muusta ammattikorkeakoulusta kuin Centria-ammattikorkeakoulusta, niin toimita päätös Centria-ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin sähköpostitse viimeistään 17.6.2020 klo 12. Jos sinulle on myönnetty lisäaikaa tai kuvattomat tehtävät valintakokeen ensimmäiseen vaiheeseen, siirtyvät myönnetyt yksilölliset järjestelyt automaattisesti myös valintakokeen toiseen vaiheeseen eikä edellytä sinulta toimenpiteitä.

Mikäli olet toimittanut 8.4.2020 klo 15.00 mennessä johonkin toiseen ammattikorkeakouluun yksilöllisten järjestelyiden hakemuksen, mutta et ole saanut hakemukseesi vastausta, otathan yhteyttä Centria-ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin sähköpostitse viimeistään 17.6.2020 klo 12. Tämän jälkeen saapuneita hakemuksia ei voida ottaa huomioon.

 

Muuta huomioitavaa

 

Kampuksen kahvio on suljettu, voit ottaa halutessasi jotain pientä välipalaa mukaan.

Huomioithan turvavälit toisiin ihmisiin sekä valintakoepaikalle saapuessasi että itse valintakoetilaisuudessa.

Tutustuthan huolellisesti myös sivustolta www.ammattikorkeakouluun.fi löytyviin ohjeisiin.

Yleistä tietoa AMK-valintakokeesta löydät sivuiltamme https://web.centria.fi/hakijalle/tietoa-hakemisesta/valintakokeet-kevaalla-2020.

Lisätietoja AMK-valintakokeen ensimmäisestä vaiheesta löytyy täältä. Ensimmäisen vaiheen valintakokeiden tulokset löytyvät täältä.

 

Seuraa meitä somessa: