4.4.2019

Yhteishaku päättyi - Centrian hakijamäärä kasvoi 9 %


Centria-ammattikorkeakouluun haki eilen päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 923 ensisijaista hakijaa. Kaikkiaan hakijoita oli 2 175. Ensisijaisen hakijoiden määrä nousi viime vuoteen nähden 9 %. Ammattikorkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja oli haussa tarjolla 363 ja ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja 58. Yhtä aloituspaikkaa tavoittelee keskimäärin 2,19 ensisijaista hakijaa.

Kaikista hakukohteista eniten hakijoita veti monimuotototeutuksena tarjottava sosionomikoulutus Ylivieskassa, jonka 30:een aloituspaikkaan oli huikeat 318 ensisijaista hakijaa. Totutusti hyvän vastaanoton saivat myös muut sosiaali- ja terveysalan koulutukset. Kaiken kaikkiaan monimuotona toteutettavat koulutukset kiinnostivat hakijoita, ja niihin oli yhteensä 4,16 hakijaa aloituspaikkaa kohti.

Ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista hakijoita kiinnosti eniten sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus.

Opiskelijavalinta jatkuu kevään mittaan valintakokeilla. Useaan koulutukseen on mahdollista päästä myös suoraan todistusvalinnan kautta. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan kaikille hakijoille viimeistään 28.6. Opintopolku-palvelussa.

Lisätietoja: opintoasiainpäällikkö Mari Emmes p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi 

Seuraa meitä somessa: