28.2.2019

West Side Story – yhteistyötä yli oppilaitos- ja kielirajojen

West Side Story Centria

Kokkolan ja Pietarsaaren ammatillista musiikkikoulutusta antavat toisen asteen ja korkea-asteen oppilaitokset ovat tehneet yhteistyötä useiden vuosien ajan. Edellinen suuri yhteistuotos oli Mozartin Taikahuilu-ooppera vuonna 2017. Maaliskuussa oppilaitokset tuottavat yhteistyössä Leonard Bernsteinin tutun musikaalin West Side Story. Produktiossa on mukana klassisen ja rytmimusiikin opiskelijoita sekä visuaalisen taiteen opiskelijoita Centria-ammattikorkeakoulusta, Yrkeshögskolan Noviasta, Keski-Pohjanmaan konservatoriosta, Yrkesakademin i Österbottenista sekä Pietarsaaren seudun musiikkiopistosta.

West Side Storyn on ohjannut näyttelijänä ja laulajana tunnettu Lidia Bäck, kapellimestarina toimii Ralf Nyqvist ja koreografina tanssija ja tanssinopettaja Marko Keränen. Ääni- ja valosuunnittelusta vastaa Jakob Löflund. Oppilaitosten puolelta tuottajina ovat Annika Mylläri ja Timo Roiko-Jokela Centriasta, Pasi Ojala Keski-Pohjanmaan konservatoriosta sekä Marcus Söderström ja Kajsa Dahlbäck Noviasta.

Tuotanto esitetään suomeksi ja ruotsiksi vaihdellen joustavasti kielestä toiseen Jukka Virtasen suomennoksen ja Erik Fägerbornin ruotsinnoksen pohjalta. Rooleissa, lauluensemblessä ja orkesterissa on opiskelijoita kaikista mukana olevista oppilaitoksista. Päähenkilöinä Mariana vuorottelevat Emma Räihälä Centriasta ja Ilona Sirén Noviasta sekä Tonyn roolissa Filip Vikström ja Robin Turunen, molemmat Noviasta.

Yhteistuotanto on antanut opiskelijoille ja produktiossa mukana oleville tilaisuuksia verkostoitumiseen sekä rohkeutta toisen kotimaisen kielen käyttämiseen. West Side Storyn yhteistuotanto tuo omalta osaltaan näkyväksi monipuolista kulttuurialan koulutusta Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueilla.

West Side Storyn ensi-ilta on Kokkolassa konservatorion salissa 7.3. klo 19.00. Ensi-illan jälkeen Kokkolassa on luvassa kaksi esitystä, 8.3. ja 9.3. Pietarsaaressa ensi-ilta on Schaumansalissa 14.3. klo 19:00, sekä esitykset 15.3. ja 16.3.

Kuva: Jakob Åberg, YH Novia (valokuvauslinjan opiskelija).

Lisätietoja:

Koulutusalapäällikkö Annika Mylläri, annika.myllari@centria.fi, p. 040 6351 040


   
Seuraa meitä somessa: