2.2.2019

Talonpojankadun kampuksella avoimet ovet 13.3.

Talonpojankadun kampuksen peruskorjaus on valmistunut ja tilat ovat opiskelijapalveluita ja kirjastoa lukuun ottamatta käytössä. Opiskelijapalvelut muuttavat väistötiloista kampukselle helmikuun aikana ja kirjasto avataan maaliskuun alussa. Opiskelijat ja henkilökunta ovat ottaneet talon omakseen.

Opiskelijat ja henkilöstö on osallistettu suunnitteluun mukaan peruskorjausprojektin alusta saakka, kertoo oppimisympäristöasiantuntija Anne Kuusela. – Tilojen käyttäjiltä on kysytty heidän tarpeitaan koko prosessin ajan, ja suunnittelu on muotoutunut työpajoissa esiin tulleisiin sisältöihin perustuen. Peruskorjaus on edennyt co-creation-ajattelun mukaisesti, yhdessä suunnitellen ja kehittäen. Lopputuloksena on monimuotoinen ja elävä kampus.

Meillä on monipuoliset koulutusalat, laaja-alainen TKI-toiminta sekä korkeakoulupalvelut, jotka kaikki täytyi ottaa tilasuunnittelussa huomioon. Koulutustarjonnan kirjo on laaja, ja esimerkiksi musiikin tai hoitotyön opetuksen ominaispiirteet ja tarpeet toivat suunnitteluun mukavaa haastetta, kuvailee Anne Kuusela.

Oppimista ei tapahdu pelkästään luokkahuoneissa – sitä voi tapahtua missä tahansa talon monikäyttöisissä tiloissa. – Esimerkiksi meidän upeat punaiset portaat ovat Amfi-opetustila, jossa voidaan pitää luentoja, järjestää erilaisia tapahtumia tai ottaa yhteyttä ympäri maailmaa – tila muotoutuu käyttäjiensä mukaan.

Kampuksella on paljon avointa tilaa, mutta myös tiloja ja mahdollisuuksia sekä suunnitelluille että satunnaisille kohtaamisille. Neuvottelukuutiot, hiljaisen työn tilat ja puhelinkopit antavat tarvittaessa rauhaa ja yksityisyyttä, yhteisöllisyyttä lisäävät eri puolille kampusta sijoitetut istuinryhmät ja sisääntuloaulan kahvila.

– Kampus on nyt meidän centrialaisten näköinen, mutta lopputulos ei ole lukittu – tilat tarjoavat mahdollisuuden muuntua tarpeidemme mukaan, toteaa Anne Kuusela.

Kampuksella on avoimet ovet 13.3., jolloin kaikki ovat tervetulleet tutustumaan kampuksen tiloihin ja toimintaan! Seuraa ilmoitteluamme.

Lisätietoja:

Oppimisympäristöasiantuntija Anne Kuusela, anne.kuusela@centria.fi, p. 040 838 1577


   
Seuraa meitä somessa: