ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

31.8.2021

Syksyn yhteishaku käynnistyy - Centriassa voi hakea kuuteen eri monimuotokoulutukseen

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku käynnistyy keskiviikkona 1. syyskuuta jatkuen 15. syyskuuta klo 15.00 saakka. Syksyn yhteishaussa voi hakea keväällä 2022 alkaviin koulutuksiin. Centria-ammattikorkeakoululla on haussa kuusi monimuotototeutuksena suoritettavaa AMK-tutkintoa. Monimuotototeutukset soveltuvat hyvin esimerkiksi päivätyössä käyville, sillä opintoja suoritetaan itsenäisesti kampuksen ulkopuolella, ja lähiopetusta on vähän.


Syksyn yhteishaun hakukohteilla on käytössä eri valintatapoja.


Tradenomi (AMK), liiketalous (Pietarsaari ja Ylivieska) sekä insinööri (AMK), sähkö- ja automaatiotekniikka -koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintakurssiin perustuen. Valintakurssi on Centria-ammattikorkeakoulun kyseisen koulutuksen opetussuunnitelmaan sisältyvä opintojakso - opiskelijaksi hyväksytyt ja opiskelupaikan vastaanottaneet saavat opintojakson sisällytettyä tutkintoonsa. Muut kurssin suorittaneet saavat suoritusmerkinnän opintojakson suorittamisesta avoimessa ammattikorkeakoulussa. Valintakurssilla arvioidaan hakijan soveltuvuutta verkko-opiskeluun, itsenäiseen työskentelyyn ja tiedonhakuun. Valintakurssi toteutetaan 23.9.–5.11.2021 välisenä aikana.


Sosionomi (AMK) -monimuotototeutuksella on käytössä todistusvalinta sekä AMK-valintakoe. AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, joka toteutetaan yksivaiheisena lähikokeena 1.–4.11.2021 välisenä aikana eri ammattikorkeakouluissa. Hakija voi valita sopivan valintakoepaikan riippumatta siitä, mihin ammattikorkeakouluun hakeutuu. Centriassa valintakoe järjestetään 3.–4.11.2021.


Terveydenhoitaja (AMK) ja tradenomi (AMK), digitaalinen liiketoiminta -muuntokoulutusten osalta opiskelijavalinta tehdään kirjallisen tehtävän ja videon perusteella.


Syksyn yhteishaku toteutetaan uudistuneessa Opintopolku.fi-palvelussa. Centria-ammattikorkeakoulun koulutuksiin haetaan osoitteessa beta.opintopolku.fi. Hakuaika alkaa 1.9.2021 klo 8.00 ja päättyy 15.9.2021 klo 15.00.


Lisätietoja:


Opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 724 0040, mari.emmes@centria.fi


Lisätietoja hakemisesta:


Hakijapalvelut p. 044 725 0081, hakijapalvelut@centria.fi

Seuraa meitä somessa: