ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

14.10.2020

Puualan yrityksissä osaajapula - Centrian muuntokoulutus vastaa tarpeisiin

Puurakentamisen kasvu on globaali ilmiö, mutta ala kärsii osaajapulasta. Centria-ammattikorkeakoulun ja LAB ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämän puutuotealan muuntokoulutuksen tavoitteena on kouluttaa yhteensä 40 insinööriä puurakentamisen ja puutuoteteollisuuden osaamistarpeisiin. Muuntokoulutuksen laajuus on 60 opintopistettä ja sen tavoitteena on täydentää osallistujien aiempaa osaamista.


- Puu- ja puurakennetuotealan yrityksissä työskentelee paljon muiden alojen insinöörejä, joiden on puutuoteosaamisen lisäksi mahdollisuus saada tietoa esimerkiksi digitaalisista suunnittelutekniikoista, tuotantoautomaation uusista teknologioista sekä puualan yrityksen talouden hallinnasta ja analysoinnista, kertoo lehtori Hannu Leppälä Centria-ammattikorkeakoulusta.

- Centrian lähitoiminta-alueella on noin 80 puu- ja rakennustuotealan yritystä, joiden työllistämisvaikutus on nykyisellään 4300 henkilöä ja yhteinen liikevaihto 1,2 miljardia euroa. Kun yhdistetään LABin vahva puualan koulutus Centrian tuotantoteknologian ja liiketoimintaosaamisen koulutukseen, voidaan vahvistaa alan yritysten asemaa, jatkaa Leppälä.

Muuntokoulutus antaa valmiudet toimia puutuotteiden ja puualan tuotantoprosessien ammattilaisena sekä puualan yritysten johto- ja kansainvälisen markkinoinnin tehtävissä. Koulutuksessa perehdytään puun materiaaliominaisuuksiin, puu- ja puurakentamisen tuotteisiin, tuotannon ja prosessien kehittämiseen, puualan yrityksen taloudenhallintaan sekä logistiikan ja laadun kehittämiseen opiskelijan valintojen mukaan.


Puutuotealan muuntokoulutus järjestetään monimuotototeutuksena, jolloin opinnot suoritetaan verkko-opetuksena. Opiskeluun sisältyvien kehittämisprojektien ja harjoitusten kautta opintoja ja työelämän käytänteitä voidaan yhdistää. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma. Koulutuksen laajuus on 60 opintopistettä, ja se kestää 1-1,5 vuotta aikaisemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen. Koulutus toteutetaan kiinteässä yritysyhteistyössä, ja opiskelija voi kehittämistehtävässä keskittyä juuri oman työnantajayrityksensä tarpeisiin.


Koulutus järjestetään opetus- ja kulttuuriministeriön erillisrahoituksella.


Puutuotealan muuntokoulutukseen haetaan Opintopolku-palvelussa. Haku päättyy 30.11.2020 klo 15:00.


Lue lisää koulutuksesta

Lisätietoja:

Lehtori Hannu Leppälä, Centria-ammattikorkeakoulu, hannu.leppala@centria.fi, p. 044 449 2705

Centria-ammattikorkeakoulun hakijapalvelut, hakijapalvelut@centria.fi, p. 044 725 0081
 

Seuraa meitä somessa: