17.12.2019

Ohjelmistokehittämisen koulutukset kiinnostavat

Road to software Engineering -ohjelmistokoulutus käynnistyy tammikuussa Pietarsaaressa

Centria-ammattikorkeakoulun ja Pietarsaaren kaupungin yhteistyössä toteuttamaan ohjelmistokehityksen koulutukseen hakeutui yhteensä 70 opiskelijaa. Valtaosa opiskelijoista oli kotoisin Pohjanmaan alueelta, lähinnä Pietarsaaresta. Koulutus on suunnattu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita ohjelmistokehittämisestä ja haluavat työskennellä alalla tai jatkaa myöhemmin opintojaan insinööritutkintoon.

Centria-ammattikorkeakoulun tieto- ja viestintätekniikan koulutusalapäällikkö Jari Isohanni kuvaa hakijajoukkoa hyvin heterogeeniseksi. ”Koulutukseen toivottiin eri taustaisia hakijoita, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisia sekä miehiä ja naisia eri ikäryhmistä. Tämä tavoite myös saavutettiin. Tästä joukosta tullaan valitsemaan 25 opiskelijaa, joiden opinnot alkavat tammikuussa 2020. Centrian tavoitteena oli 50 hakijaa, ja tämä tavoite ylitettiin”, toteaa Isohanni.

Koulutukseen valituille opiskelijoille ilmoitetaan valinnasta kuluvan viikon aikana.

 

H2C-opinnot kiinnostivat ympäri Suomea

Centrian hallinnoimaan kuuden ammattikorkeakoulun (Kajaanin, Jyväskylän, Oulun, Turun ja Vaasan) Highway to code -koulutukseen haki syksyn hakukierroksella yhteensä 339 koodauksesta kiinnostunutta. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman koulutuksen avulla paikataan Suomen akuuttia ohjelmistoalan osaajien vajetta. Nyt toteutettavan opintokierroksen myötä alalle saadaan parhaillaan noin 120 uutta koodaria. Valitut opiskelijat aloittavat opintonsa tammikuun alussa.

Highway to code -koulutus toteutetaan nyt toista kertaa. Viime vuonna koulutuksen aloittaneiden opinnot ovat loppusuoralla, ja alkutalven aikana H2C-koulutuksen kautta tulee työmarkkinoille noin 200 uutta tekijää.

Highway to code -koulutukseen on mahdollista hakea seuraavan kerran kevään 2020 aikana.

 

Lisätietoja:

Koulutusalapäällikkö
Jari Isohanni
puh. 040 6690 690

Seuraa meitä somessa: