ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

29.11.2021

Laura Pesonen on Centrian vuoden opiskelija

Paikalliset koulutusorganisaatiot ovat valinneet opiskelijoidensa keskuudesta menestyksekkäät opiskelijat, jotka palkittiin 20.11. osana Kokkolan Joulu -tapahtumaa.

Centria-ammattikorkeakoulun valinta vuoden opiskelijaksi on tuotantotalouden insinööriksi opiskeleva Laura Pesonen. Aktiivisen ja motivoituneen Lauran opinnot ovat edenneet mallikkaasti ja valmistuminen onkin edessä ennätyksellisen nopeasti. Laura jäi vakituisesta työstään opintovapaalle, mikä mahdollisti oman yrityksen perustamisen opintojen oheen. Tulevaisuuden suunnitelmissa on jatkotutkinnon suorittaminen ylemmässä ammattikorkeakoulussa. Laura on henkilönä helposti lähestyttävä ja pyrkii aktiivisesti kannustamaan luokkakavereitaan.

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius palkitsi sosiaalityön maisteriopiskelija Anna-Karin Nyholmin, jolla on jo yhteiskuntatieteiden maisterintutkinto taskussaan. Koko opiskelun ajan Anna-Karin on työskennellyt sosiaaliohjaajan ja myöhemmin sosiaalityöntekijän tehtävissä Pietarsaaren kaupungilla.

Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston palkittava on Pauliina Savolainen, joka valmistui syksyllä seksuaalineuvojaksi. Hän on innostunut, avoin oppimiselle ja hänellä on arvostava asenne erilaisia ihmisiä kohtaan. Pauliina tekee arvokasta työtä seksuaalineuvojana viemällä positiivista ja asianmukaista tietoutta seksuaalisuudesta kouluun ja nuorten pariin.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän vuoden opiskelija on Harri Svart, joka opiskelee oppisopimuksella kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa, nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisalaa. Harri työskentelee Pietarsaaren kaupungin Perhepalvelukeskuksessa romanilasten ja -nuorten parissa. Harri tekee paljon töitä opintojensa ja työnsä onnistumisen eteen ja hän on valmistumassa tutkintoon joulukuussa 2021.

Kaustisen STEP-koulutuksen vuoden opiskelija on Tiia Ahlholm. Aktiivinen opiskelija on toiminut kampuksen yhteisöllisessä opiskelijahuoltotiimissä sekä opiskelijakuntatoiminnassa. Opiskelijakuntatoiminnassa hän on helposti innostuva ja aktiivinen osallistuja sekä vaikuttaja.

Kokkolan seudun opiston vuoden opiskelija on Solbritt Eklund. Iloinen, positiivinen ja ystävällinen Solbritt sopeutuu helposti erilaisiin tilanteisiin. Hän on osallistunut ja osallistuu edelleen useille eri kursseille instituutin sisällä.

Koulutusorganisaatiot palkitsevat yhteisesti myös vuoden aikuiskouluttajan. Tänä vuonna kunnian sai Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän Minna Frilund, joka on kouluttanut johtamisen ja lähiesimiestyön tutkintoja jo pitkään.

Vuoden koulutusmyönteinen organisaatio on Nikulan Eläinklinikka, joka on osallistunut hevosalan kanssa koulutuksen kehittämiseen aktiivisesti mm. uusien tutkinnonosatuotteiden kehittämisen ja toteuttamiseen kautta. Klinikan kanssa tehdään myös jatkuvaa yhteistyötä oppimisympäristöjen yhteiskäytön ja opetuksen kautta. Henkilöstö on erittäin asiantuntevaa ja osallistuu opiskelijoiden osaamisen kehittämiseen aktiivisesti. Klinikka hyödyntää aktiivisesti oppisopimuskoulutusta myös muilla aloilla kun hevosalalla, tällä hetkellä meneillään ovat mm. välinehuoltajan perustutkinto ja laboratorioalan perustutkinto -oppisopimukset.

Seuraa meitä somessa: