ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

4.1.2021

Korkeakouluopiskelijan opiskeluterveydenhuolto 1.1.2021 alkaen

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa 1.1.2021 alkaen opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle.

YTHS:n palveluihin oikeutettuja ovat läsnä olevaksi ilmoittautuneet opiskelijat, jotka suorittavat ammattikorkeakoulututkintoa, ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tai alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa.

Vaihto-opiskelijat, avoimen korkeakoulun opiskelijat tai tilauskoulutusopiskelijat eivät ole oikeutettuja YTHS:n palveluihin.

Vuodesta 2021 alkaen YTHS:n palveluihin oikeutetut opiskelijat maksavat terveydenhoitomaksun Kelalle. Maksusta ei lähetetä laskua, vaan opiskelijan pitää maksaa maksu oma-aloitteisesti.

Ensimmäisen kerran terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle kevätlukukaudelta 2021. Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu on 35,80 euroa lukukaudessa vuonna 2021. Se maksetaan Kelalle lukukausittain eli 2 kertaa vuodessa. Opiskelijalle ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa oma-aloitteisesti, kevätlukukauden osalta 31.1.2021 mennessä.

Ajantasaista tietoa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta ja sen maksamisesta on Kelan verkkosivuilla.

YTHS Kokkolan yhteystiedot

YTHS Ylivieskan yhteystiedot

YTHS Pietarsaaren yhteystiedot

 

 

 

Seuraa meitä somessa: