ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

12.4.2021

Koodarikoulutus jatkuu Pietarsaaressa

Centria-ammattikorkeakoulu, Pietarsaaren seudun kehittämisyhtiö Concordia, Pietarsaaren ja Uudenkaarlepyyn kaupungit sekä Kruunupyyn, Luodon ja Pedersören kunnat ovat sopineet Centria-ammattikorkeakoulun järjestämän koodarikoulutuksen jatkumisesta Pietarsaaressa Campus Allegrossa. Koulutusta rahoittaa myös Pietarsaaren seudun elinkeinoelämä. 

Vuonna 2020 ensimmäisen kerran järjestettyyn koulutukseen haki lähes 80 hakijaa ympäri Suomen. Koulutukseen valittiin 25 opiskelijaa, ja heistä valmistui joulukuussa 2020 13 opiskelijaa. Koulutus jatkuu nyt toimijoiden yhteisesti rahoittamana. Uuden sopimuksen tavoitteena on tehdä koulutuksesta vuosittain tapahtuvaa, joten Pietarsaaren seudulla on jatkossakin tarjolla 60 opintopisteen laajuisesti korkeakoulutasoisia tietotekniikan opintoja. 

 − Nyt alkava koulutus on hieno näyttö Centrian ja alueen elinkeinoelämän yhteistyöstä, joka mahdollistaa alueellisen reagoinnin Pietarsaaren seudun osaajapulaan, toteaa Centria-ammattikorkeakoulun rehtori ja toimitusjohtaja Kari Ristimäki

Concordian toimitusjohtaja Jarl Sundqvist on tyytyväinen saavutettuun sopimukseen. 

− Tietotekniikan koulutuksen jatkumo mahdollistaa alueen monipuolisen yrityskentän tukemisen digitalisaation saralla. Voimme vastata yritysten osaajatarpeisiin ilman, että tietotekniikan alalle haluavien tarvitsee muuttaa muualle Suomeen opiskelemaan. Koulutus houkuttelee myös mahdollisia paluumuuttajia alueelle. 

Pääkouluttajana toimivan Centria-ammattikorkeakoulun lehtorin Heikki Ahosen mukaan opinnot suorittava opiskelija saa hyvät valmiudet opintojen jatkamiseen. 

− Tietotekniikan alalla tarvitaan eritasoisia osaajia. Vuoden opintojen jälkeen valmistuva opiskelija voi jo toimia aloittelevana koodarina. Jos haluaa kehittyä tietotekniikan asiantuntijaksi, vaaditaan lisää opintoja. Näitä opintoja on tarjolla esimerkiksi Centriassa insinöörin tutkintoon tähtäävässä koulutuksessa. 

Hakuaika opintoihin on 12.4.2021 – 2.5.2021. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksena Campus Allegrossa Pietarsaaressa. Syksyllä alkavaan koulutukseen otetaan korkeintaan 25 opiskelijaa.

  

Lisätietoja:

Koulutusalapäällikkö Jari Isohanni, p. 040 669 0690, jari.isohanni@centria.fi

Seuraa meitä somessa: