21.12.2018

KIP Infralta 30 000 euron lahjoitus Centria-ammattikorkeakoululle

Kokkola Industrial Parkin alueella toimiva KIP Infra on tehnyt 30 000 euron lahjoituksen Centria-ammattikorkeakoululle. Lahjoituksellaan KIP Infra haluaa edistää erityisesti tekniikan alan koulutusta ja tutkimusta.

- Alueellisena toimijana Centria-ammattikorkeakoulu tukee yritysten menestymistä osana kuntien palveluverkostoa. Riittävän infran ja yritysten pääomien lisäksi menestyminen edellyttää inhimillistä pääomaa kuten osaamista, ja tässä Centrialla on tärkeä rooli, toteaa KIP Infra Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Pöykkö.

KIP Infra kehittää Kokkolan suurteollisuusalueen elinvoimaisuutta panostamalla alueen nykyisten ja sinne sijoittuvien uusien toimijoiden toimintaedellytyksiä. Pöykkö toivookin, että lahjoitus osaltaan kannustaa alueen yrityksiä omaan tutkimustyöhön sekä lisäämään keskinäistä yhteistyötä.

- Kun tavoittelemme uusia yrityksiä KIP:n alueelle, meidän pitää pystyä kertomaan hyvin konkreettisesti vaikkapa juuri tutkimuksesta ja muusta osaamisen kehittämisestä, joita yrityksille on tarjolla, hän painottaa.

Centrian rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki pitää KIP Infran lahjoitusta merkittävänä signaalina suurteollisuusalueelta.

- Meille on tärkeää, että KIP:n alue haluaa olla tällä tavalla tukemassa Centrian toimintaa. Lahjoitus on suuruudeltaan merkittävä, ja se nostaa meneillään olevan varainhankintakampanjan kokonaissumman yli 400 000 euron.

Ristimäki on tyytyväinen myös siihen, että Centria on saanut lahjoituksia kattavasti koko toimialueeltaan.

- Meneillään oleva kampanja päättyy vuodenvaihteessa. Centrian rahankeräyslupa on kuitenkin voimassa vuoden 2019 loppuun saakka, eli vielä ehtii mukaan, hän muistuttaa.

Lopuillaan olevaan kampanjaan liittyen valtiolla on käytössään 24 miljoonan euron suuruinen vastinraha, jonka se jakaa ammattikorkeakouluille suhteessa keräystuottoihin.

- Ihannetapauksessa keräystuotto ja vastinraha muodostavat siemenrahaston, jonka tuotoilla rahoitetaan Centrian opetus- ja tutkimustyötä.

Ristimäen mukaan Centria erottuu muista ammattikorkeakouluista muun muassa vahvalla TKI-toiminnallaan.

- Centrian osuus koko ammattikorkeakoulukentästä on noin 2 prosenttia, mutta meidän TKI-toiminta on kokonaisuudesta lähes kolme kertaa isompi, 5,6 prosenttia.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jaakko Pöykkö, KIP Infra, p. 050 564 9570

Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, Centria-ammattikorkeakoulu, p. 044 725 0310

 

 

 

 

 

 

 


   
Seuraa meitä somessa: