ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

16.3.2021

Kevään toinen yhteishaku käynnistyy keskiviikkona

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa keskiviikkona 17.3. ja päättyy 31.3. klo 15. Yhteishaussa haetaan korkeakoulujen syksyllä alkaviin suomenkielisiin AMK- ja ylempiin AMK-koulutuksiin. Opiskelijat valitaan pääasiallisesti todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen kautta. Noin puolet opiskelijavalinnoista suomenkielisissä hakukohteissa tehdään todistuksen perusteella.  

Centria-ammattikorkeakoulussa on haettavana koulutuksia tekniikan ja liiketalouden aloilta, sosiaali- ja terveysalalta, sekä musiikkipedagogin ja yhteisöpedagogin koulutukset. Uutena hakukohteena Centriassa on Ylivieskassa aloittava konetekniikan monimuotokoulutus. Centrialla on lisäksi samaan aikaan käynnissä oma haku englanninkielisiin koulutuksiin. 

Hakija voi hakea yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen suomenkieliseen hakukohteeseen. Samalla hakulomakkeella valitaan valintakoepaikka. Valintakokeet järjestetään kesäkuun alussa. Hakemus kannattaa laittaa ajoissa, sillä valintakoepaikkoja on rajallinen määrä. Valintakokeet järjestetään viranomaisten terveys- ja turvallisuusohjeistuksia noudattaen. 

Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 31.5., jolloin hakija voi ottaa tarjotun opiskelijapaikan vastaan tai tavoitella korkeamman hakutoiveen paikkaa valintakokeen kautta. 

Centrian suomenkielisiin koulutuksiin haetaan kevään toisessa yhteishaussa 17.3. – 31.3.2021 osoitteessa Opintopolku.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. 

Centrian englanninkielisiin koulutuksiin haetaan Centrian omassa haussa 17.-31.3.2021 osoitteessa Studyinfo.fi. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Kyseessä on Centrian oma haku, joka ei kuulu yhteishakuun – hakea voi samaan aikaan sekä yhteishaussa, että Centrian omassa haussa. Englanninkielisiin koulutuksiin sekä ylempiin AMK-tutkintoihin haettaessa valintatavoista kerrotaan lisää Centrian verkkosivuilla

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 9.7. Kaikki nyt haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2021. 

Centria tarjoaa kevään aikana AMK-valintakokeeseen sekä insinöörikoulutukseen valmentavia kursseja.

Tutustu kaikkiin keväällä haussa oleviin koulutuksiimme: www.centria.fi/kevat2021.

Lisätietoja hakemisesta:

Centrian hakijapalvelut, p. 044 725 0081, hakijapalvelut@centria.fi

Opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi

Lisätietoja valintatavoista ja valintakokeesta osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi.

 

 

 

 

 

Seuraa meitä somessa: