4.6.2019

Highway 2 Code -koodarikoulutus kiinnosti ympäri maata

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Highway 2 Code -koulutus kiinnosti ohjelmistokehittämisen alalle pyrkiviä ympäri maata. Centria-ammattikorkeakoulun koordinoimaan koulutukseen pyrki yhteensä lähes 350 opiskelijaa ympäri Suomea. Kaukaisimmat hakijat tulivat Afrikasta sekä Manner-Euroopasta. Ohjelmistoalan osaajan 40 opintopisteen opintoihin pystyi hakeutumaan haluamaansa ammattikorkeakouluun. Jokainen osallistuva ammattikorkeakoulu on räätälöinyt opinnot oman alueensa tarpeisiin.

"Highway to Code -tyylinen koulutus on selvästi haluttu tapa opiskella, kun alanvaihtajat ja työttömät pyrkivät ohjelmistoalan töihin. Lisäksi hakijoiden profiileista selviää, että hankkeen kohderyhmänä olleet naiset ja maahanmuuttajat on tavoitettu hyvin. Voidaankin odottaa, että ohjelmistokehittämisen ala saa näiden koulutettavien valmistuttua paljon kaivattua monikulttuurillisuutta ja uutta näkemystä," toteaa hankkeen projektipäällikkö Jari Isohanni Centria-ammattikorkeakoulusta.

Highway 2 Code -koulutus käynnistyy syyskuussa ja on opiskelijalle maksuton. Valituille opiskeljoille ilmoitetaan valinnasta ennen juhannusta. Lisäksi koulutuksesta on tulossa uusi toteutuskierros 2020 vuoden alusta. Tähän koulutukseen haku aukeaa loppusyksystä. Highway 2 Code -hanketta ovat Centrian lisäksi toteuttamassa Kajaanin, Oulun, Vaasan, Jyväskylän ja Turun ammattikorkeakoulut.

 

Lisätietoja:

Jari Isohanni
Lehtori, Centria-ammattikorkeakoulu
jari.isohanni@centria.fi


   
Seuraa meitä somessa: