ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

30.10.2020

Haku mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutukseen alkaa 2.11.2020

Centria-ammattikorkeakoulussa alkaa tammikuussa 2021 mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus. Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelujärjestelmän muuttuessa tarvitaan entistä enemmän sekä itsenäisen työskentelyn että monialaisen yhteistyön taitoja. Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutuksessa syvennytään mielenterveys- ja päihdetyön menetelmiin sekä palveluihin.

- Mielenterveyden häiriöt ovat kansanterveydellinen haaste. Ihmisten tarpeiden mukaiset mielenterveys- ja päihdepalvelut edellyttävät vahvaa osaamista niin terveyden edistämisessä ja häiriöiden ennalta ehkäisyssä kuin hoidossa ja kuntoutuksessa, kertoo yliopettaja Hanna-Mari Pesonen Centriasta. - Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutuksen avulla opiskelija voi vahvistaa ja syventää omaa ammatillista mielenterveys- ja päihdeosaamista.

- Koulutus soveltuu henkilöille, jotka ovat suorittaneet sosiaali- ja terveysalan korkeakoulututkinnon tai AMK-tutkintoja edeltäneen opistoasteen tutkinnon, ja joilla ei ole vielä laajaa kokemusta mielenterveys- ja päihdetyöstä, jatkaa Pesonen.

Mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena, johon kuuluu kaksi lähiopetuspäivää kuukaudessa sekä itsenäistä opiskelua.

Hakuaika koulutukseen alkaa 2.11. ja päättyy 30.11. Haku tapahtuu Centrian verkkosivuilla olevan lomakkeen kautta.

Hakemista pohtivien on mahdollisuus osallistua koulutuksen esittelytilaisuuksiin Teamsissa 9.11. sekä 23.11. klo 15:30 - 16:00 välisenä aikana. Linkit tilaisuuksiin löytyvät Centrian sivuilta.

Erikoistumiskoulutuksen suunnittelussa on ollut mukana 19 ammattikorkeakoulua. Lisäksi osaamisalueiden määrittelyssä on ollut mukana työelämän edustajia eri puolilta Suomea, joten koulutus vastaa hyvin työelämän vaatimuksiin.

Lue lisää mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutuksesta

Lisätietoja:

Hanna-Mari Pesonen, yliopettaja (terveysala)
p. 040 681 0588, Hanna-Mari.Pesonen@centria.fi

Juha Pekola, tuntiopettaja (sosiaaliala)
p. 044 725 0599, Juha.Pekola@centria.fi

Seuraa meitä somessa: