ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

17.12.2020

Francesca Cucinotta koulutusviennistä vastaavaksi johtajaksi

Centria-ammattikorkeakoulun hallitus on kokouksessaan 15.12.2020 valinnut Francesca Cucinottan koulutusviennistä vastaaavaksi johtajaksi (Director, Transnational Education) tehtävästä kesällä 2021 väistyvän Hannele Teirin tilalle.


Cucinotalla on pitkä kokemus kansainvälistymiseen ja koulutukseen liittyvissä tehtävissä. Centriaan Cucinotta siirtyy Pohjanmaan ELY-keskuksen osaamis- ja kansainvälistymispäällikön tehtävästä, jossa hän on vastannut työ- ja elineinoministeriön sekä opetus- ja kulttuuriministeriön koordinoiman Talent Boost -ohjelman alueellisesta koordinaatiosta sekä Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan yhteisen Talent Coastline -ekosysteemin rakentamisesta. Hän on ollut mukana  lukuisissa kansallisissa työryhmissä, kuten opintoasioiden johtajien puheenjohtajistossa ja opetus- ja kulttuuriministeriön lukuvuosimaksujen seurantatyöryhmän sihteerinä.  


- Centria on pitkään tehnyt tuloksekasta työtä korkeakoulunsa kansainvälistämisen eteen. Uskon, että COVID-19-pandemian jälkeen sekä Suomella että Centrialla on edelleen  vahva paikkansa turvallisena ja laadukkaana opiskelupaikkana kansainvälisille opiskelijoille. Opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuus saa uusia muotoja etätoteutusten muodossa, ja kansainvälinen hanketoiminta hakee uusia suuntia digitaalisuuden ja paikkariippumattomuuden lisääntymisen myötä. Centria palvelee alueensa yrityksiä erinomaisesti ja tarve kansainvälisten osaajien veto- ja pitovoimaan on tunnistettu.  Centrialla on hyvä maine työyhteisönä ja osaavat ihmiset, joiden kanssa on hyvä tulla edelleen kehittämään Centrian strategiassaankin korostamaa kansainvälisyyttä. Halusin palata konkreettisen kansainvälisyystyön pariin, ja olen iloinen valinnan nyt kohdistuttua minuun, kommentoi Cucinotta valintaansa.


Francesca Cucinotta aloittaa tehtävässään 1.2.2021 ja toimii tehtävässä yhtäaikaisesti Hannele Teirin kanssa kesään saakka.


Centria toivottaa Francescan lämpimästi tervetulleeksi joukkoonsa!

Seuraa meitä somessa: