20.3.2017

Digitalisaatio 2017 - Kilpailuetua tuotannollisille yrityksille 10.5.2017

Paikka: Centria-ammattikorkeakoulu, Vierimaantie 7, Ylivieska

Aika: 10.5.2017 klo 8:30-15

Tapahtuma on maksuton.

Digitalisaatio 2017 – Kilpailuetua tuotannollisille yrityksille -tapahtuma kutsuu alueen yritykset tutustumaan digitalisaation sovellusten tarjoamiin etuihin ja mahdollisuuksiin yritystoiminnan ja tuottavuuden kehittämisessä. Aamupäivän aikana kuullaan mielenkiintoisia yritysten menestystarinoita teknologioiden ja metodien käyttöönotosta jotka tarjoavat inspiraation lähteen myös muille yrityksille. Iltapäivän työpajoissa tutustutaan käytännössä digitalisaation sovelluksiin, jotka ovat alan uusinta uutta, mutta kuitenkin jo yritysten saatavilla. Päivä päättyy drone-lentoon, jonka aikana kauko-ohjattavan lennokin kuvaamaa reaaliaikaista ilmakuvamateriaalia voi seurata maasta käsin sekä ulkona että auditorion valkokankaalta.

Työpajoissa tutustutaan muun muassa erilaisia materiaaleja tulostaviin 3D-tulostimiin ja nähdään eri materiaaleista tulostettuja esimerkkimalleja. Tietoturvalaboratoriossa voi tutustua tietoturva-asioihin, testauslaitteisiin ja saada tietoa EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta. Lisäksi tarjolla on erilaisia robotiikan sovelluksia, mahdollisuus tutustua palvelumuotoilun maailmaan ja kokea miltä aitojen tuotteiden kolmiulotteiset mallit näyttävät virtuaaliympäristössä. Lean tehostaa tuottavuutta ja työpajassa saadaan ideoita siihen, miten oman yrityksen toimintaa ja tuotantoa voidaan järkeistää. Lisäksi useat hankkeet esittäytyvät esittelypisteillä antaen vinkkejä siihen, millaisia mahdollisuuksia hankemaailma tarjoaa yrityksille ja niiden liiketoiminnan kehittymiselle.

Digiajan Tuotantopuisto esittäytyy tapahtumassa ensimmäistä kertaa. Se on yritysten, korkeakoulujen ja yrityskehittäjien yhteenliittymä, missä uusille Startup-yrityksille ja jo toiminnassa oleville tuotannollisille pk-yrityksille tarjotaan paras mahdollinen digitalisaatiota hyödyntävä osaaminen toimintansa kehittämiseen. Päivän aikana yritykset voivat keskustella yksityisesti omista kehittämistarpeistaan tai -haasteistaan Digiajan Tuotantopuiston asiantuntijoiden kanssa varaamalla ajan etukäteen. Paikalla on suomalaista huippuosaamista Aalto-yliopistosta (Tulevaisuuden tuotantoteknologiat), Tampereen teknillisestä yliopistosta (Kilpailukyvyn kehittäminen), Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta (Uudet innovaatiot), Oulun yliopistosta (Uudet liiketoimintamallit) ja Centriasta (Tuotannon simulointi ja virtuaalinen tuotanto).

Tapahtuman järjestämisessä ovat mukana: Centria-ammattikorkeakoulu TILT, FastWow, IMAGE5G, I3 ja TARGET -hankkeineen, Ylivieskan, Nivala-Haapajärven, Haapavesi-Siikalatvan ja Raahen Seutukunnat Meripohjola Metalli-, Digiajan Tuotantopuiston selvitys- ja P-P Verkkopalveluhankkeilla sekä Canorama.

 

Lisätietoja tapahtumasta ja ilmoittautumisesta: Heidi Kaartinen, projektisuunnittelija, Centria-ammattikorkeakoulu, heidi.kaartinen@centria.fi, p. 040 729 9951

 

Digitalisaatio 2017 -tapahtuman esitykset

Digitalisaatio alueella

Digitulevaisuuksien skenaarioita

Palvelumuotoilusta kilpailuetua asiakaskeskeisillä markkinoilla

Valjasta IOT palvelukseesi

Virtuaaliympäristöt yritystoimen tukena

3D -tulostus

PROBOT - Your partner in automation

Digiajan Tuotantopuisto

Tulevaisuuspaja

Digiajan Tuotantopuisto - Kilpailuetupaja

Innovaatiopaja

Businesspaja

Kokeilupaja

Tietoturva Workshop

 

 

Seuraa meitä somessa: