20.11.2019

Centriassa otetaan lapset mukaan töihin perjantaina

Centria-ammattikorkeakoulu on viimevuotiseen tapaan mukana valtakunnallisessa Lapsi mukaan töihin -kampanjassa. Centriassa työskentelevän henkilön lapsella, lapsenlapsella tai muulla läheisellä lapsella on mahdollisuus tutustua oman vanhemman tai muun tärkeän aikuisen työpaikkaan. Lapset pääsevät näkemään, mitä vanhempi tai läheinen aikuinen tekee työkseen, ja millaista työteko ja työelämä on.

Yksi vanhemman työpaikkaan tutustuva nuori on 15-vuotias Ada Lindell. Adan äiti, hallinto- ja talouspäällikkö Piia Lindell kertoo, että Centria on Adalle tuttu paikka, sillä hän on vieraillut äidin työpaikalla pienestä pitäen. Donnerskan kahdeksasluokkalainen Ada on kiinnostunut tutustumaan Centrian erilaisiin työtehtäviin, uudistettuihin tiloihin, laboratorioihin sekä kirjastoon. Sujuvasti kaksikielisenä hänet on buukattu Våga tala svenska -tunnille mukaan apuopettajaksi, ja toiveissa on päästä myös puhumaan englantia kansainvälisten opiskelijoiden kanssa.

Lapset voivat olla mukana Centriassa koko työpäivän ajan. Iltapäivällä klo 14 alkaen on yhteistä ohjelmaa: tutustutaan Talonpojankadun kampukseen, rakennetaan Centria-kaupunkia legoista ja testataan reagointinopeutta ja tarkkuusheittoa.

Lapsiasiavaltuutetun, Lastensuojelun Keskusliiton sekä työ- ja elinkeinoministeriön yhteistyössä järjestämää valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää vietetään lasten oikeuksien viikon perjantaina, ja mukaan on ilmoittautunut kymmeniä työpaikkoja. Vuonna 2018 Centriassa päivään osallistui noin 20 lasta.

Lisätietoja:

viestintäpäällikkö Marjo Pekola, p. 044 725 0062

 

Seuraa meitä somessa: