23.11.2018

Centriassa eristettiin DNA:ta ja tehtiin pomppupallo

Lapsi

Centria-ammattikorkeakoulun Talonpojankadun kampuksella otettiin lapset mukaan työpaikalle perjantaina 23.11.2018. Centriassa työskentelevän henkilön lapsella, lapsenlapsella tai muulla läheisellä lapsella oli mahdollisuus tutustua tärkeän aikuisen työpaikkaan. Päivän aikana lapset pääsivät tositoimiin Centrian kemian opetuslaboratorioon, jossa he yliopettaja Jana Holmin opastuksessa eristivät omaa DNA:taan ja tekivät niistä kaulakorun itselleen.

Viisivuotias Fanny Lesonen esittelee päivän tuotoksiaan, DNA-korua sekä sinistä pomppupalloa:

- Oli kiva tehdä pomppupallo, johon käytettiin ainakin etanolia ja väriainetta. Teimme myös kaulakorun DNA:sta. Nyt myös näin, missä isi on päivisin, kertoo Fanny.

Fannyn isä, kirjanpitäjä Jussi Lesonen toteaa, että lapsille on hyvä nähdä, mistä ja miten se ruoka lautaselle oikein ilmestyy. Päivä oli mukava, mutta ainakin Fanny oli päivän päätteeksi jo valmis lähtemään kotiin esittelemään tekemiänsä tuotoksia äidille ja pikkusiskolle.

- Mahtavaa, että tällainen valtakunnallinen päivä on lanseerattu! On hienoa, kun näin tärkeä sidosryhmä aktiivisesti kutsutaan työpaikoille. Kasvatetaanhan tässä samalla tulevaisuuden työntekijöitä ja luodaan pohjaa niille valinnoille ja kiinnostuksen kohteille. On myös tosi tärkeää, että työpaikoilla huomioidaan perheet – se on oivallinen kilpailutekijä, kun osaavasta työvoimasta kilpaillaan, myös viime aikojen syntyvyyskeskustelun näkökulmasta. Työn ja muun elämän yhteensovittamisella on iso rooli perheissä, ja Centriassa otetaan hienosti huomioon henkilöstön elämäntilanteet, summaa päivän tapahtumia Centriassa organisoinut opintoasiainpäällikkö Mari Emmes.

Centriassa vanhemman työpaikkaan tutustui 20 lasta.

Tempaus on osa valtakunnallista Ota lapsi mukaan töihin -kampanjaa.

Lisätietoja:

opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, p. 044 725 0040, mari.emmes@centria.fi   
Seuraa meitä somessa: