15.5.2020

Centrian yliopettaja Janne Peltoniemi säveltää ja soittaa maailmanluokan artistien kanssa

Perjantaina 15.5.2020 julkaistaan kansainvälinen CD-albumi, jonka ovat tuottaneet ruotsalainen kitaristi Peter Friestedt ja amerikkalaiset artistit Bill Champlin (Chicago) sekä Joseph Williams (Toto). Kaikki ovat kokeneita kovan luokan tuottaja-muusikoita. Joseph Williamsin isä on kuuluisa elokuvasäveltäjä John Williams (Star Wars, Indiana Jones, Schindlerin lista). Levyllä on mukana myös muita isoja nimiä, kuten Grammy-palkintojen moniottelija Michael McDonald (Doobie Brothers, Steely Dan, Toto, Kenny Loggins, David Foster), maailman levytetyin rumpali John JR Robinson (Michael Jackson, Quincy Jones, David Foster), mainetta niittänyt laulaja Tamara Champlin (Elton John, Leon Russell, Steve Lukather, Bill Champlin) ja keyboardisti-tuottaja Bill Cantos (Patti Austin, Brenda Russell, Freddie Hubbard). Albumin julkaisija on Black Lodge Records/Sound Pollution.

Centria-ammattikorkeakoulussa liiketalouden yliopettajana päivätyönsä tekevä Janne Peltoniemi on tehnyt tuottaja-kitaristi Peter Friestedtin kanssa yhteistyötä jo 10 vuoden ajan. Peltoniemi on ollut mukana Friestedtin Toto-Chicago -yhteyksissä jo seitsemällä levyjulkaisulla ja neljällä sävellyksellä, joissa myös piano & keyboards -osuudet mukana. Uudella levyllä on kappale Amanda’s Disguise, jonka laulavat Bill Champlin & Joseph Williams. Tämän kappaleen muusikkoina John JR Robinson (dr), Peter Friestedt (gtr), Johan Granström (bs), Janne Peltoniemi (piano & kb) ja featured -solistina ruotsalainen Frank Ådahl. Kappaleen sävellyksestä vastaavat Friestedtin ja Peltoniemen lisäksi Grammy-palkittu Randy Goodrum. Suomalaisittain tätä voisi kutsua jo raskaan sarjan voitokkaaksi otteluksi.

− Olen erittäin hyvässä seurassa ja kiitollinen tästä roolista ja polusta, joka minulle on suotu ja avautunut Peterin yhteistyön kautta. Tie on ollut mielenkiintoinen, ja olen aina pitänyt Länsirannikon West Coast –tyylistä, kommentoi Peltoniemi yhteistyöpolkuaan. − Laskeskelin, että tällä uudella CWF2-levyllä on ainakin 12 Grammy-palkintoa näiden artistien kokemusten kumulaationa. Pelkästään laulaja Michael McDonaldilla on 5 Grammyä. Ehkä se omakin ’collab’ Grammy vielä siintää siellä jossain tulevaisuudessa, kun tällaisessa seurassa saan säveltää ja soittaa, kiitollinen saa olla!

Levyn muut muusikot ja artistit: Amy McDonald (voc.), Randy Goodrum (piano), George Hawkins (bs), Lars Säfsund (voc.), Stefan Gunnarsson (kb), Per Lindvall (dr), Johan Franzon (dr), Allan Hertz (dr), Erik-André Rydningen (dr), Ove Andersson (bs), Tomi Malm (kb & bs), Sebastian Robertsson (piano & kb), Robert Säll (gtr & kb), Jonas Wall (sax), Andreas Andersson (sax), Jonas Lindeborg (tr), Staffan Findin (trbn)

Levyn Japanin versio julkaistaan 20.5.2020 ja sen julkaisijana toimii Sony Music Japan.

Levyn äänitys: Goldmine Studios & Friestedt Productions Studio

Lisätiedot: Janne Peltoniemi, janne.peltoniemi@centria.fi, 040 808 5127

 

Seuraa meitä somessa: