12.11.2019

Centrian musiikin koulutus täyttää 20 vuotta

Vuoden 1999 syksyllä silloiseen Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakouluun perustettiin musiikin koulutusohjelma. Koulun nimi on vaihtunut matkan varrella, ja musiikin koulutus on mukautunut vastaamaan muuttuvan ammattikentän koulutustarpeita. Tällä hetkellä Centria-ammattikorkeakoulun musiikin koulutus tarjoaa ainoana ammattikorkeakouluna Suomessa kansanmusiikkipedagogin suuntautumisvaihtoehdon. Klassinen musiikki ja rytmimusiikki täydentävät koulutuksen, jonka suurena vahvuutena on ollut mahdollisuus tarjota opiskelumahdollisuus yli genrerajojen.

Laaja ja toimiva yhteistyöverkosto on mahdollistanut Centrian musiikin koulutuksen opiskelijoille ainutlaatuiset oppimisympäristöt. Opiskelijamme ovat loistaneet viime lukuvuonna Leonard Bernsteinin musikaalissa West Side Story ja sitä ennen W.A. Mozartin Taikahuilu-oopperassa sekä Yökyöpelit-musikaalissa. Centrian lukukausittain uudistuva konserttisarja Taiteilija talossa vieraineen on vakiinnuttanut paikkansa Kokkolan kaupungin kulttuuritarjonnassa. Vilkas bänditoiminta, Ostrobothnian Folk Orchestra ja Pohjanmaan nuoret sinfonikot tarjoavat yhdessä laadukkaan pedagogikoulutuksen kanssa opiskelijoille ammatillisen kasvun edellytykset.

Juhlavuonna musiikin koulutus haluaa kiittää koko ammattikorkeakoulua, Keski-Pohjanmaan konservatoriota, ammattikorkeakoulu Novian taiteen yksikköä, kansanmusiikkiyhtye Tallaria, Kansanmusiikki-instituuttia, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteria, Kokkolan oopperaa, Rokkikoulua ja Näppäri-pedagogeja upeasta yhteistyöstä vuosien varrella.

Juhlaviikon luennot ja konsertit kaikkien saatavilla

Keskiviikkona 13.11. vietämme laulupäivää konservatorion konserttisalissa klo 10.00-16.00. Päivän aikana kuulemme kolmea luennoitsijaa. Centrian musiikin alumni ja musiikin maisteri Iris Seesjärvi luennoi laulullisesta häpeästä klo 10.05-11.30. Kokkolan kaupunginteatterin näyttelijä, Irina Parviainen avaa tarinankerronnan saloja laulajan työssä klo 12.15-13.15 ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yliopettaja ja musiikkiterapeutti Ari Korhonen luennoi aiheesta "Hyvinvointia musiikista" klo 13.30-14.30. Kahvittelun jälkeen päivä päättyy paneelikeskusteluun jonka aiheena on esiintymisjännitys, keskustelemassa Sanna Ruohoniemi, Lasse Penttinen, Annika Mylläri ja Iris Seesjärvi. Kaikki aiheista kiinnostuneet ovat tervetulleita yleisöön.

Keskiviikkona 13.11. järjestetään 20-vuotisjuhlakonsertti Konservatorion konserttisalissa klo 19.00. Esiintymässä ovat Centrian musiikin opettajat, opiskelijat ja alumnit, tähtivieraina Jesse Kaikuranta, Minna-Leena Lahti, Luomuduo, Sanna Ruohoniemi ja Tallari. Torstaina 14.11. kuullaan Kaarlelan kirkossa ORATORIOON! konsertti klo 18.00, jossa esiintyvät Centrian klassiset laulajat ja opettajat, pianossa Juho Alakärppä.

Tervetuloa juhlistamaan Centrian musiikkikoulutuksen 20-vuotista taivalta kanssamme!

 

Lisätietoja:

Annika Mylläri

koulutusalapäällikkö, musiikin koulutus

Centria-ammattikorkeakoulu

Seuraa meitä somessa: