ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

28.4.2021

Centrian koulutusavauksia vuodelle 2022

Centria-ammattikorkeakoulun hallitus päätti tiistaina 27. huhtikuuta pidetyssä kokouksessaan uusista avauksista vuoden 2022 koulutustarjontaan.

Centria on ollut toteuttamassa Pietarsaaren kaupungin tuella kaksi 60 opintopisteen laajuista koodarikoulutusta. Koulutusten hyvän vetovoiman perusteella Centrian hallitus halusi tarjota koulutuksen suorittaneille sekä muille hakukelpoiseille opiskelijoille mahdollisuuden täydentää opintojaan IT-insinööriksi tutuksi tulleessa ympäristössä Pietarsaaressa. Ryhmän opetuskielenä on englanti ja aloituspaikkamäärä on 15, mutta ryhmän kokoa voidaan kasvattaa 25:een.

Ammattikorkeakoulun hallitus kävi keskustelun Ylivieskan koulutustarjonnasta vastatakseen alueen elinkeinoelämän tarpeisiin ja tarjotakseen erityisesti alueen nuorille opiskelumahdollisuuden Ylivieskassa. Keskustelun perusteella hallitus päätyi kokeiluluonteisesti toteuttamaan konetekniikan sisäänoton päivätoteutuksena. Koulutuksen opetuskieli tulee olemaan suomi ja ryhmän aloituspaikkamäärä 15, mutta kuten Pietarsaaren IT-insinöörikoulutuksen, ryhmän koko voi olla myös 25.

Akkuosaaminen on Centrian alueella ajankohtainen ja tulevaisuudessa työpaikkoja tarjoava ala. Centrian hallitus päätti aloittaa akkuosaamiseen suuntautuvan insinöörikoulutuksen. Opinnoista valmistutaan opiskelijan taustasta tai kiinnostuksesta riippuen sähkö- ja automaatioalan tai kemiantekniikan insinööriksi. Centrian operatiivinen johto päättää myöhemmin, millä paikkakunnalla koulutus toteutetaan. Opetuskieli on suomi ja aloituspaikkamäärä 25.

Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki on tyytyväinen, että Centrian osaamista ja asiantuntemusta voidaan laajentaa, ja siten vastata koko alueen osaamistarpeeseen. − Näillä päätöksillä uskomme tarjoavamme yhä useammalle juuri sellaista koulutusta, jota hakija etsii, ja toisaalta kouluttaa alueellemme osaavaa työvoimaa, toteaa Ristimäki.

 

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, p. 044 725 0310

 

 Centria-ammattikorkeakoulun koulutustarjonta kasvaa vuonna 2022.

Seuraa meitä somessa: