26.6.2019

Centrian ja Georgia State Universityn opiskelijoiden ERP/SAP-yhteiskurssi Simha Magalin johdolla

Centria Next Gen Lab Kokkola

Centria-ammattikorkeakoulu on aloittanut yhteistyön Atlantassa, Yhdysvalloissa toimivan Georgia State Universityn kanssa. Alustava sopimus kattaa opiskelija- ja henkilöstövaihtoa sekä projektiyhteistyötä korkeakoulujen välillä. Konkreettisena esimerkkinä yhteistyöstä on kesäkuussa aloitettu yhteinen ERP/SAP-toiminnanohjausjärjestelmiin keskittyvä digitaalisen innovaation kurssi Centrian ja GSU:n opiskelijoiden kesken. Kurssin opettajana on yksi maailman johtavista ERP/SAP-asiantuntijoista, professori Simha Magal.

- Centrian yhteistyösopimusneuvottelut GSU:n kanssa alkoivat loppuvuodesta 2018 verkostoyhteistyön kautta. Nyt alkaneessa yhteistyöprojektissa GSU:n ja Centrian opiskelijat työstävät yhdessä SAP–aiheisiin liittyviä teemoja: ongelmanratkaisua ja luovia prosesseja erilaisten ohjelmistoympäristöjen sisällä, yliopettaja Janne Peltoniemi kertoo.

Centrian opiskelijat ovat liiketalouden ja tietotekniikan aloilta, ja GSU:n opiskelijat ovat tietotekniikan opiskelijoita. Jonna Lahti, Ali Bitarafan ja Phuong Truong ovat aiemmin opiskelleet Centrian ERP/SAP-painotteisessa Business Management -koulutuksessa, ja toimivat nyt ohjaajina seuraavien vuosikurssien opiskelijoille.

- On selvää, että korkeakoulujen täytyy sopeutua toimimaan uudenlaisilla markkinoilla. Siksi Centrian Next Gen Labissa testataan uusia opetus- ja oppimismuotoja, joista on opiskelijoille pitkäkantoista hyötyä. Tämän kurssin kautta saamme myös työuran kannalta arvokasta kokemusta kansainvälisestä yhteistyöstä, toteavat Jonna Lahti, Ali Bitarafan ja Phuong Truong.

Opiskelijat esittelevät verkon kautta reaaliajassa omia projektipolkujaan toisilleen ja opettajille. Aikaerosta johtuen tapaamiset ovat lauantai-iltaisin. Viikolla tiimit työskentelevät online-yhteydessä. Kurssi päättyy 13.-14.7. loppuseminaariin, johon osallistuu USA:sta myös yritysten edustajia arvioimaan opiskelijoiden lopputöitä yhdessä professori Simha Magalin kanssa.

Centria kuuluu maailmanlaajuiseen SAP University Alliances (SAP UA) –verkostoon, joka tarjoaa maksuttomia SAP-ohjelmistolisenssejä opetukseen, tutkimukseen ja innovaatioon yli 3000 yliopistolle. Centria on syksyllä 2018 käynnistänyt ERP/SAP (Enterprise Resource Planning) -toiminnanohjaukseen painottuvan koulutusohjelman, jossa tehdään läheistä yhteistyötä kansainvälisten yritysten, kuten Fujitsun, Wärtsilän ja CGI kanssa sekä kansainvälisten yliopistojen kanssa. Syksyllä 2019 Centriassa käynnistyy MBA-tason ERP/SAP-koulutus.

Centria Crew in Georgia State University

Lisätietoja:

Janne Peltoniemi, yliopettaja
SAP Next-Gen Lab & Chapter Lead
janne.peltoniemi@centria.fi, 040 808 5127

Seuraa meitä somessa: