ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

31.3.2021

Centrian hakijamäärä korkeakoulujen yhteishaussa kasvoi edellisvuodesta jopa 21 %

Centria-ammattikorkeakouluun haki keskiviikkona 31.3.2021 päättyneessä korkeakoulujen yhteishaussa 1057 ensisijaista hakijaa, missä edellisvuoteen on nousua 9,5 %. Kaikkiaan hakemuksia saatiin 3117, mikä on jopa 21 % enemmän kuin edellisenä vuonna. Ensisijaisten hakijoiden määrä on noussut vuosittain keväästä 2018 lähtien.

Ammattikorkeakoulututkintoon johtavia opiskelupaikkoja oli tänä vuonna jaossa yhteensä 468 sekä ylempiin ammattikorkeakoulututkintoihin johtavia opiskelupaikkoja 90. Yhtä aloituspaikkaa tavoittelee 1,9 ensisijaista hakijaa.

Monimuotototeutusten suosio jatkoi edelleen kasvuaan. Suosituin monimuotototeutus oli jälleen sosionomikoulutus Ylivieskassa, jonka 38 aloituspaikkaan oli 248 ensisijaista hakijaa. Myös liiketalouden ja tekniikan alojen monimuotototeutukset kiinnostivat. Suosituimmat tekniikan koulutukset olivat tieto- ja viestintätekniikan koulutukset Kokkolassa ja Ylivieskassa sekä sähkö- ja automaatiotekniikan koulutus Ylivieskassa. Myös uutena Ylivieskassa alkava konetekniikan koulutus kiinnosti hakijoita hienosti reilulla kolmella ensisijaisella hakijallaan. Kaikkiaan monimuotokoulutuksissa yhtä aloituspaikkaa tavoittelee 3,5 ensisijaista hakijaa.

Päivätoteutuksista suosituimpia olivat sairaanhoitaja- ja sosionomikoulutukset sekä tieto- ja viestintätekniikan koulutus. Englanninkielisistä koulutuksista eniten kiinnostusta herättivät englanninkielinen sairaanhoitajakoulutus sekä ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtava liiketalouden Master of Business Administration (MBA) -koulutus.

Centrian rehtori Kari Ristimäki on tyytyväinen haun tuloksiin ja erityisesti monimuotokoulutusten suosioon: - Koulutustarjonnan monipuolistuminen eri opiskeluvaihtoehtojen suhteen näyttää tuottavan toivottua tulosta. Olen erittäin tyytyväinen tuloksiin, ja uskon, että saamme hyviä opiskelijoita, joille pystymme tarjoamaan sellaista opetusta kuin mitä he ovat tulleet hakemaan.

Kevään yhteishaun todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021. AMK-valintakoe järjestetään yksivaiheisena lähikokeena. Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa valintakoetilaisuuksia 31.5.–4.6 välisenä aikana.

Centrian syksyllä alkaviin opintoihin voi hakeutua myös avoimen ammattikorkeakoulun tai toisesta korkeakoulusta toukokuun alussa järjestettävän siirtohaun kautta.

Lisätietoja:

opintoasiainpäällikkö Mari Emmes, mari.emmes@centria.fi, p. 044 725 0040

Seuraa meitä somessa: