ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

12.6.2020

Centria sai valtion lisätalousarviossa 50 uutta aloituspaikkaa

Suomen hallituksen vuoden 2020 neljänteen lisätalousarvioehdotukseen sisältyy 124 miljoonan euron määräraha korkeakoulujen aloituspaikkojen kertaluontoiseen lisäykseen, jonka perusteella opetus- ja kulttuuriministeriö ehdottaa ammattikorkeakouluille 2 200 aloituspaikan lisäystä. Centria-ammattikorkeakoulu sai 50 lisäaloituspaikkaa, jotka käytetään syksyllä 2020 alkavien koulutusten opiskelijavalinnoissa.

Centrian opetusjohtaja Jennie Elfving on iloinen OKM:n merkittävästä panostuksesta korkeakouluille ja erityisesti siitä, että lisäys kohdistuu nimenomaan aloituspaikkoihin.

− Korkeakoulut tekivät esitykset aloituspaikkalisäyksistä ministeriölle viime viikolla, ja päätös saatiin näin nopeasti. Esitimme 50 lisäpaikkaa, ja sen myös saimme, kertoo Elfving. - Erityisen tyytyväisiä olemme siitä, että saamme opetuksen järjestämiseen selvää rahaa. On hienoa, että hallitus haluaa satsata koulutukseen.

− Centrian saamat lisäaloituspaikat jaetaan erityisesti niihin koulutuksiin, joilla on jo entuudestaan hyvä vetovoima, jatkaa Jennie Elfving.

Saaduista lisäpaikoista terveysalalle kohdennetaan 25 aloituspaikkaa, tradenomikoulutukseen viisi, ja tekniikan aloille 20. Ylivieskaan lisäaloituspaikkoja tulee sosionomien, tuotantotalouden sekä sähkö- ja automaatiotekniikan monimuotokoulutuksiin.

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun valintakokeet, joissa valitaan opiskelijat myös saatuihin lisäaloituspaikkoihin, ovat parhaillaan käynnissä. Ensimmäisen vaiheen koe suoritettiin kesäkuun alussa etäkokeena, ja toisen vaiheen kokeisiin 23.-24.6. kutsutaan ensimmäisessä vaiheessa parhaiten menestyneet kokelaat.

Lisätietoja:

johtaja (opetus) Jennie Elfving, jennie.elfving@centria.fi, p. 0400903929

Seuraa meitä somessa: