31.10.2019

Centria sai takaisin koneinsinöörin tutkinnonanto-oikeuden

Valtioneuvosto on tänään 31.10. pitämässään kokouksessa palauttanut Centria-ammattikorkeakoululle konetekniikan insinöörin tutkinnonanto-oikeuden. Centria on hakenut tutkinto-oikeuden palauttamista vuonna 2012 toteutetun aloituspaikkaleikkauksen jälkeen. Alueen tuotanto- ja suurteollisuus tarvitsevat toimintansa ylläpitämiseen konetekniikan osaajia, joten tutkinnonanto-oikeus tulee suureen tarpeeseen.

Centria-ammattikorkeakoulun rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki iloitsee päätöksestä. − Tutkinnonanto-oikeuden palauttamisen eteen on tehty alueella paljon töitä. Paikallisen elinkeinoelämän lisäksi alueen kansanedustajilla ja valtioneuvoston jäsenillä, erityisesti oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilla ja valtiovarainministeri Mika Lintilällä, sekä valtiosihteeri Tuomo Puumalalla, on ollut merkittävä ja tärkeä rooli päätöksen aikaansaamisessa.

Otamme koneinsinöörin tutkinnonanto-oikeuden tyytyväisinä vastaan. Haluamme tehdä tämän mahdollisimman hyvin ja ripeällä aikataululla. Meillä Centriassa on nyt mieluinen tehtävä rakentaa ja valmistella koulutus siten, että voimme ottaa opiskelijat vastaan viimeistään syksyllä 2020.

Päätös on merkittävä askel Centrian kehityksessä, ja osoittaa, että Centria on saavuttanut sekä opetus- ja kulttuuriministeriön että alueen luottamuksen.

Lisätietoja:

rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, p. 044 725 0310

Seuraa meitä somessa: