12.10.2018

Centria Oktoberfestissä katsottiin tulevaisuuteen ja korostettiin yhteistyötä

Centria-ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI) järjesti perinteisen CentriaOpen Oktoberfest -kutsutilaisuuden yhteistyökumppaneilleen torstaina 11.10.2018 Talonpojankadun kampuksella Kokkolassa. Tilaisuuteen osallistui elinkeinoelämän ja yritysten edustajia Centria-ammattikorkeakoulun toimialueelta. Juhlan pääpuhujana kuultiin professori Markku Wileniusta. Wileniuksella on 20 vuoden kokemus tulevaisuudentutkimuksen saralta.

Markku Wilenius uskoo, että tulevaisuuden työelämässä menestyvät erityisesti ne, joilla on substanssiosaamisen ohella hyvät geneeriset taidot: yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä kyky verkostoitua. Yrityksiä nousee entistä enemmän tieteenalojen rajapinnoille, jolloin yksilön ja organisaation oppimiskyky, tieto, taito ja halu kehittää itseään korostuvat. Menestyneissä yrityksissä hyödynnetään luovuutta ja opitaan uutta eri vuorovaikutuskanavien ja yhteistyöverkostojen kautta.

Centrian TKI-toiminta on luonteeltaan soveltavaa tutkimusta, joten yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa on tärkeää.   

- Yritykset ovat asiakkaitamme, joiden kanssa teemme aidosti hyödyllisiä yhteistyöhankkeita. Yritykset satsaavat aikaa ja rahaa yhteistyöhön, joten hanketoiminnan laatu on meille erityisen tärkeää, toteaa johtaja Jennie Elfving. - Saamme myös yrityksiltä suoraa palautetta kehittämiemme tuotteiden ja palveluiden toimivuudesta. On hienoa, että yritykset voivat ottaa hanketoiminnassamme yhteistyössä kehitetyn tuotteen käyttöön ja tuotantoon.

Centrian tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminta on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Ulkoisen rahoituksen ja henkilöstön määrä on kaksinkertaistunut kahdessa vuodessa. Centria tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan painoaloja ovat digitalisaatio, tuotantoteknologia, kemia ja biotalous sekä yrittäjyys ja hyvinvointi.

Centria TKI:n tuoreimpia kuulumisia voi lukea Oktoberfestissä julkaistusta CentriaNews-sidosryhmälehdestä.

 

Lisätietoja:

TKI-johtaja Jennie Elfving, p. 040 090 3929, jennie.elfving@centria.fi

palvelupäällikkö Jani Rättyä, p. 044 449 2577, jani.rattya@centria.fi

 


   
Seuraa meitä somessa: