24.10.2018

Centria kutsuu yhteistyöhön Ylivieskan alueella

Centria-ammattikorkeakoulu haluaa kehittää toimintaansa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa järjestämällä keskustelutilaisuuden alueen kuntien ja elinkeinoelämän edustajien kanssa maanantaina 29.10.2018 alkaen klo 14.00. Centria-ammattikorkeakoulusta paikalla ovat keskustelemassa rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki sekä koulutusjohtaja Hannu Leppälä. Tilaisuus järjestetään Vierimaantien kampuksen auditoriossa.

Tilaisuuden aluksi klo 13.00 varatoimitusjohtaja Esa Pellikainen luovuttaa Oulun kauppakamarin lahjoituskirjat Centria-ammattikorkeakoulun varainhankintaan antamansa lahjoituksen merkiksi. Oulun kauppakamari on toivonut lahjoittamansa summan käyttämistä Ylivieskan yksikön hyväksi.

Centria-ammattikorkeakoulun koulutukset Ylivieskassa toteutetaan monimuotokoulutuksena. Tavoitteena on lisätä alueen nuorten (19-25-vuotiaiden) osuutta monimuotototeutuksissa. Yhtenä mahdollisena toimintamuotona on toivottu yhteistyötä alueen lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Vuonna 2019 Ylivieskassa on haettavana kolme insinööritutkintoon (AMK) johtavaa koulutusta: sähkö- ja automaatiotekniikka, tieto- ja viestintätekniikka sekä tuotantotalous. Lisäksi tarjolla ovat sosionomin (AMK) ja tradenomin koulutukset sekä yhteisöpedagogin koulutus. Industrial management –koulutuksen suunnitellaan alkavan vuonna 2020.

Centria-ammattikorkeakoulu tekee yhteistyötä lähialueiden korkeakoulujen kanssa. Ylivieskassa on aloitettu bio- ja kiertotalouden muuntokoulutus, insinööri (AMK), yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun, Kajaanin ammattikorkeakoulun, Savonian ja Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa, sekä rakennusalan koulutus, insinööri (AMK) Lapin ammattikorkeakoulun kanssa.

Centrian TKI-toiminta on laajuudeltaan ammattikorkeakoulujen kärkeä: Centrian TKI-toiminnan kokonaisvolyymi vuonna 2017 oli 8,3 M€, josta ulkopuolisen rahoituksen osuus oli 5,3 M€. TKI-toiminta työllistää 110 henkeä Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Centrian TKI-toiminnan painoalat ovat kemia ja biotalous, tuotantoteknologia, digitalisaatio sekä yrittäjyys ja hyvinvointi.

Centria TKI voi auttaa yrityksiä tutkimus- ja kehityshankkeissa sekä tarjoamalla täydennyskoulutusta tai yrityksen tarpeiden mukaan räätälöityä koulutusta. Centria tarjoaa myös testaus- ja kehittämispalveluita, kuten olosuhdetestausta, tärinätestausta, ohjelmistokehitystä ja tiedonhallintajärjestelmien kehittämistä.

Lisätietoja:

Rehtori, toimitusjohtaja Kari Ristimäki, p. 044 725 0310
Koulutusjohtaja Hannu Leppälä, p. 044 449 2705


   
Seuraa meitä somessa: