7.3.2019

Centria-ammattikorkeakoulun kevään 2019 konsertit

Centrian kevät on ollut rähinää täynnä: konsertit alkoivat Jazz@Kilta -sarjan konsertilla (muut sarjan konsertit 22.3. ja 26.4.) jo tammikuussa, helmikuussa vietettiin Tallarin Ritva Talvitien läksiäisiä ja nyt talo on täynnä West Side Story -esitysten huumaa. 

Maaliskuu jatkuu klassisissa tunnelmissa Pidittekö Brahmsista? -konsertilla keskiviikkona 13.3. klo 19.30 konservatorion salissa. Konsertti on jatko-osa syksyn Pidättekö Brahmsista? -konsertille. Tällä kertaa ohjelmassa on säveltäjän kaksi suurta kamarimusiikkiteosta: sonaatti sellolle ja pianolle op.99/2 sekä myöhäinen sonaatti klarinetille ja pianolle op. 120/1. Konsertissa vierailee pianisti Tiina Karakorpi, joka esittää sellosonaatin yhdessä Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa taituroivan Ulla Lampelan kanssa. Kokkolalaisille tuttu klarinetisti Noora-Kaisa Salo-Peltokoski soittaa klarinettisonaatin yhdessä pianisti Juho Alakärpän kanssa. 

29.3. Raatihuoneen salissa soivat sävelet Välimeren maisemista, säveltäjinä mm. de Falla, Obradors ja Rossini. Annikoiden duo, sopraano Annika Mylläri ja pianisti Annika Palm, hurmaa yleisönsä temperamentikkaalla ohjelmallaan. Centrian omia lauluyhtyeitä johtaa Heli Uusimäki konsertissa 3.4. konservatorion Pienessä salissa. Luvassa on populäärimusiikin helmiä uudelleen sovitettuina.

Kevään ohjelmistossa on kaikkiaan neljä päättökonserttia. Laura Korven Popcorn Time -konsertissa 24.4. kuullaan elokuvamusiikkia saksofoni-kvartetilla, ja Marjo Hienonen vie kuulijansa Broadwaylle konsertissaan 10.5. Hienosen ohjelmistossa on musiikkia 2000-luvun musikaaleista. Konsertit ovat konservatorion salissa.

Göteborgissa nykyisin opiskeleva sopraano Johanna Fiskaali laulaa Mahlerin ja Kuulan lauluja Kauniit kyyneleet -konsertissa 8.5., ja kansanmuusikko Senni Heiskasen päättökonsertti kuullaan tämän sarjan viimeisenä 22.5. Nämä kaksi konserttia ovat kauniissa raatihuoneen salissa.
 
Huhtikuun alussa kamarimusiikin opiskelijat saavat vieraakseen alttoviulisti Hanna Pakkalan. Opiskelijat valmistavat konserttiohjelman ja esiintyvät yhdessä Hannan kanssa konsertissa Raatihuoneella 5.4. Konsertti on osa Taiteilija talossa -sarjaa, jossa opiskelijat oppivat teokset soittamalla niitä opettajan kanssa face to face.

Muita kevään vieraita ovat New Yorkissa asuva saksofonisti Felipe Salles, kansanmusiikkiyhtye Farandi ja edellisvuosien tapaan ihana oopperalaulaja Mari Palo, jonka mestariluokka esiintyy konsertissa Raatihuoneella 9.5. klo 18.  

Tarkemmat tiedot tapahtumista ja konserteista löydät osoitteesta:

https://web.centria.fi/esittely/musiikki


Lisätietoja:


Koulutusalapäällikkö Annika Mylläri, p. 040 635 1040

Lehtori Juho Alakärppä, p. 040 641 8542


   
Seuraa meitä somessa: