ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

14.10.2021

Ammattikorkeakouluista valmistuneiden uraseurantakysely käynnistyy – yli 27 000 valmistunutta saa vastattavakseen kyselyn

Ammattikorkeakoulujen valtakunnallisella uraseurantakyselyllä kootaan tietoa valmistuneiden työllistymisestä, työuran kokonaisuudesta sekä tyytyväisyydestä työuraan ja tutkintoon. Kyselyn saavat kaikki viisi vuotta sitten ammattikorkeakouluopintonsa päättäneet, eli vuonna 2016 valmistuneet. Myös kaikki Centria-ammattikorkeakoulusta vuonna 2016 valmistuneet saavat kyselyn.

Uraseurantakysely tarjoaa ajantasaista työelämämätietoa mm. tutkinnon suorittaneiden työllistymisestä, urapoluista ja työelämässä tarvittavasta yleisestä, eri aloille yhteisestä osaamisesta. Tiedot ovat tärkeitä koulutuksen kehittämisessä sekä opintojen ohjauksessa.

- Jatkuvasti muuttuva työelämä edellyttää jatkuvaa oppimista ja oman osaamisen kehittämistä. Valmistuneelle ei enää riitä hyvät oman alansa alakohtainen osaaminen vaan opiskelijalla on oltava mm. kyky oppia ja omaksua uutta. Kysely tuottaa tietoa siitä, millaista osaamista ammattikorkeakouluista valmistuneet alumnit itse pitävät tärkeänä viiden vuoden työuran jälkeen, toteaa Arenen toiminnanjohtaja Ida Mielityinen.

Valtakunnallisen kyselyn yhtenä tavoitteena on tuottaa tietoa siitä, ovatko ammattikorkeakoulusta valmistuneet tyytyväisiä saamansa koulutukseen. Uraseurantakyselyssä on rahoitusmalliin valikoituneita kysymyksiä, joilla pyritään arvioimaan koulutuksen laatua.  Rahoitusmalliin vaikuttavien vastausten perusteella Opetus ja kulttuuriministeriö jakaa ammattikorkeakouluille 3 % perusrahoituksesta.

Centria-ammattikorkeakoulusta valmistui vuonna 2016 567 opiskelijaa, jotka kuuluvat uraseurantakyselyn kohderyhmään.

Uraseurantakysely lähetettiin tänä vuonna 13.10. kaikille vuonna 2016 AMK- ja YAMK-tutkintoihin valmistuneille sähköpostilla ja tekstiviestillä. Centria-ammattikorkeakoulusta valmistui tuona vuonna 567 opiskelijaa, jotka kaikki vastaanottavat uraseurantakyselyn. Toivomme kovasti, että mahdollisimman moni valmistunut vastaa kyselyyn ja jakaa kokemuksiaan, sillä se auttaa meitä kehittämään koulutustamme. Vastaukset auttavat myös nykyisiä ja tulevia opiskelijoitamme heidän urapohdinnoissaan.

 

Lisätietoja:

projektipäällikkö Satu Helmi, satu.helmi@turkuamk.fi, Turun ammattikorkeakoulu

Aikaisempien uraseurantakyselyn tuloksia löytyy Opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta: https://vipunen.fi/fi-fi/amk/Sivut/Uraseuranta.aspx

Töissä.fi: www.töissä.fi

Seuraa meitä somessa: