ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

26.5.2021

AMK-valintakokeet järjestetään Centrian kampuksilla 31.5.–4.6.

AMK-valintakokeet alkavat ensi viikon maanantaina 31.5. ja päättyvät Centria-ammattikorkeakoulun osalta perjantaina 4.6. Valtakunnalliseen AMK-valintakokeeseen on ilmoittautunut kaikkiaan lähes 76 000 hakijaa, jotka tavoittelevat yli 26 500 aloituspaikkaa. Centriassa valintakokeen on ilmoittautunut tekemään 1249 hakijaa.

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe järjestetään ammattikorkeakoulujen osoittamissa tiloissa yksivaiheisena. Hakijoille on lähetetty tarkemmat tiedot valintakokeeseen osallistumisesta tekstiviestillä ja sähköpostitse.

Turvallisuus AMK-valintakokeessa

AMK-valintakoe toteutetaan tarkoin turvallisuusjärjestelyin viranomaisten turvallisuusohjeita noudattaen. Centrian valintakoetilaisuuksissa Kokkolassa ja Ylivieskassa noudatetaan Soiten ja Peruspalvelukuntayhtymä Kallion yleisiä hygieniaohjeita sekä suosituksia kokoontumisrajoituksista ja turvaväleistä. Hakijoiden tulee käyttää kasvomaskia ja huolehtia käsihygieniasta koko valintakoetilaisuuden ajan. Luokkatiloihin on varattu käsidesiä ja desinfiointiainetta pintojen puhdistusta varten.

Hakijoita pyydetään tutustumaan ennen AMK-valintakoetta huolellisesti ammattikorkeakoulujen yleisiin turvallisuusohjeisiin sekä ammattikorkeakoulujen omiin ohjesivuihin. Sairaana tai edes vähäoireisena ei valintakokeeseen pidä osallistua. Korkeakoulut ja opiskelijajärjestöt ovat aiemmin vedonneet siihen, että toimimalla yhdessä vastuullisesti pystytään turvaamaan hakijoille turvalliset valintakokeet.

- Ammattikorkeakoulut ovat panostaneet valintakoejärjestelyissään merkittävästi siihen, että valinnat saadaan järjestettyä terveysturvallisesti viranomaisten ohjeistuksia noudattaen. Terveysturvallisten valintakokeiden onnistuminen edellyttää lisäksi, että myös jokainen valintakokeisiin osallistuva henkilö noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia ennen koetta ja itse koetilaisuudessa, toteaa Arenen va. toiminnanjohtaja Samuli Maxenius.

Valinta AMK-valintakokeella tai todistusvalinnalla

Ammattikorkeakoulut valitsevat suurimman osan opiskelijoista yhteisellä AMK-valintakokeella, jolla haetaan eri alojen ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin. AMK-valintakoe sisältää kaikille hakijoille yhteisiä osoita sekä koulutusalakohtaisia osioita, joita hakija suorittaa hakukohteidensa mukaisesti.

Ammattikorkeakoulututkintojen aloituspaikoista noin puolet täytetään todistusvalinnan perusteella. Todistusvalinnassa on erikseen aloituspaikat ylioppilastutkinnolla (suomalainen tai kansainvälinen) ja ammatillisella perustutkinnolla hakeville. Todistusvalinnassa hyväksyttyjen hakijoiden ei tarvitse osallistua valintakokeeseen. Valintakokeeseen tulee kuitenkin osallistua, jos haluaa tavoitella vielä mahdollista ylemmän hakutoiveen opiskelupaikkaa.

Valintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7. Opinnot alkavat elo–syyskuussa 2021.

Lisätietoja:

Hakijapalvelut, p. 044 725 0081, hakijapalvelut@centria.fi 

Centria-ammattikorkeakoulun valintakoeohjeistus

www.ammattikorkeakouluun.fi

Seuraa meitä somessa: