22.9.2020

Älykkään automaation muuntokoulutus käynnistyy tammikuussa 2021

Älykkään automaation koulutus hakee ratkaisuja teollisuuden automaatiotekniikan osaajapulaan lisä- ja täsmäkouluttamalla uusia osaajia. Tavoite on tuottavuuden parantaminen, automaatio-osaamisen kasvattaminen sekä uusien teknologioiden ja digitalisaation myötä syntyvien mahdollisuuksien hyödyntäminen. Älykkään automaation muuntokoulutus antaa monipuoliset valmiudet työskennellä automaatioalan eri työtehtävissä.

Centria-ammattikorkeakoulun ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyössä järjestämän älykkään automaation muuntokoulutuksen keskeinen tavoite on varmistaa, että Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Lapin automaatioalan yritykset ja automaatiota hyödyntävät yritykset saavat tarvitsemiansa automaatioalan osaajia. Yritykset investoivat nyt automaatiotason nostoon ja robotiikkaan, joten alan osaajia tarvitaan jatkossa entistä enemmän. Myös tuotannon tekemisen tavat ovat murroksessa.

Centria-ammattikorkeakoulu ja Lapin ammattikorkeakoulu ottavat kumpikin 25 opiskelijaa tammikuussa 2021 alkavaan koulutukseen. Monimuotototeutuksena suoritettavat opinnot sopivat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille, ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Monimuoto-opinnot sisältävät runsaasti verkossa suoritettavia etäopintoja.

Koulutus on tarkoitettu Keski-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueiden kone-, sähkö-, automaatio-, rakennus- ja LVI-insinööreille, jotka tarvitsevat työssään automaatio-osaamista tai haluavat suuntautua siihen. Opiskelijaksi voidaan ottaa myös niitä, joilla on suoritettuna vähintään 180 opintopistettä tekniikan alalta ammattikorkeakoulussa.

Älykkään automaation muuntokoulutukseen haetaan Opintopolku-palvelussa. Haku avautuu 1.10.2020 ja päättyy 15.11.2020 klo 15:00.

Tutustu älykkään automaation muuntokoulutukseen

Lisätietoja:

Lehtori Hannu Leppälä, Centria-ammattikorkeakoulu, hannu.leppala@centria.fi, p. 044 449 2705

Centria-ammattikorkeakoulun hakijapalvelut, hakijapalvelut@centria.fi, p. 044 725 0081

Seuraa meitä somessa: