ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

22.12.2021

Ajankohtaista koronatilanteesta 22.12.2021

Opetus 

Hallitus suosittelee korkeakouluopetuksen järjestämistä mahdollisuuksien mukaan etänä 16.1.2022 saakka. Välttämättömät lähiopetustilanteet, kuten laboratoriotyöt ja tentit, järjestään edelleen kampuksella. Tammikuun ensimmäisen viikon (3.-7.1.2022) kaikki lähiopetukset perutaan. Lukujärjestyksessä ilmoitetut aikataulut pätevät, vaikka opetus siirretään verkkoon.

Tammikuun toisella viikolla (10.-14.1.2022) opetus pidetään etänä, mikäli opettaja ei ole muuta ilmoittanut opiskelijoille. Tammikuun toisella viikolla voidaan pitää välttämättömät opetukset (lähinnä laboratoriotyöt ja työpajat) kampuksella ja näistä opettaja tulee ilmoittaa erikseen opiskelijoille 5.1.2022 mennessä. Kampuksella olevien ryhmien koko ei rajoiteta, mutta ryhmän koon tulee olla suhteessa tilan kokoon. Suositellaan vahvasti, että kaikki käyttävät maskia ja huolehtivat turvavälien toteutumisesta. 

Myös tammikuun orientaatiopäivät järjestetään etänä. Opintotoimisto tiedottaa opiskelijoille tästä, ja etäyhteyslinkit lähetetään opiskelijoille tammikuun alussa.  

Nykyiset rajoitukset ovat voimassa 16.1.2022 saakka. Jatkotoimenpiteistä tiedotetaan vuoden alussa, kun tiedetään, miten rajoitukset ovat toimineet. 

Etätyösuositus 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee edelleen, että ainakin osa työstä tehtäisiin mahdollisuuksien mukaan etänä. Kampukset pidetään avoinna, ja sekä opettajat että opiskelijat voivat tarvittaessa työskennellä kampuksella. Kampuksille tullaan vain täysin oireettomina.

Saapuvat kansainväliset opiskelijat ja vaihto-opiskelijat 

Suomi palauttaa käyttöön sisärajavalvonnan 28.12.2021 alkaen, jonka jälkeen Suomen saapuvilta vaaditaan todistus täydestä rokotussarjasta tai todistus alle 48 tuntia vanhasta negatiivisesta testituloksesta.  Lisätietoa matkustusrajoituksista: https://raja.fi/korona-info

Vieraat ja yleisötilaisuudet

Kampuksilla ei järjestetä yleisötilaisuuksia tammikuussa. Tammikuulle suunniteltu Centria Open -tapahtuma perutaan.  

Lisätietoja: 

opetusjohtaja Jennie Elfving, p. 040 090 3929

Seuraa meitä somessa: