ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Centrian käyttäjätunnukset

Centria-tunnukset otetaan käyttöön www.centria.fi-sivujen kautta ja valitsemalla Centraali-tietopalvelusivu. Sivun alareunassa on linkki ”Vaihda salasana | Change password”.

Centraali-tietopalvelusivun kautta voit kirjautua Centrian eri järjestelmiin.

 

Tämän jälkeen sinulle avautuu itsepalveluportaalin sivu. Saadaksesi Centria-tunnuksen käyttöön noudata seuraavia ohjeita, jotka koskevat omaa tilannettasi:

 

1. Aloittava opiskelija, jolla on pääsy käyttämään Suomi.fi-tunnistusta

Valitse Tunnuksen rekisteröinti ja tunnistaudu käyttäen Suomi.fi-tunnistusta. Tämän jälkeen tunnuksesi on aktivoitu ja voit käyttää portaalin muita palveluita, kuten salasanan asettamista tai unohtuneen salasanan nollausta.

HUOM! Käyttäjätunnuksen rekisteröinnin voi tehdä aikaisintaan 2.1., kun opiskeluaika alkaa tammikuun alussa ja 2.8., kun opiskeluaika alkaa elokuun alussa. Tämä edellyttää sitä, että Opintopolkuun on tehty määräaikaan mennessä opiskelupaikan vastaanotto sekä ilmoittautuminen lukuvuodelle.

Tunnuksen rekisteröinti Centraalissa

2. Aloittava opiskelija, jolla ei ole pääsyä käyttämään Suomi.fi-tunnistusta

Sinun täytyy olla yhteydessä Opintotoimistoon osoitteessa opintotoimisto@centria.fi tai käydä Opintotoimistossa kampuksillamme. Opintotoimisto sopii kanssasi tunnistuksen paikan päällä Centrian kampuksilla, tai etätunnistuksen videoyhteyden välityksellä. Onnistuneen tunnistuksen jälkeen Opintotoimisto rekisteröi tunnuksesi ja voit sen jälkeen käyttää portaalin muita palveluita, kuten salasanan asettamista tai unohtuneen salasanan nollausta.

HUOM! Käyttäjätunnuksen rekisteröinnin voi tehdä aikaisintaan 2.1., kun opiskeluaika alkaa tammikuun alussa ja 2.8., kun opiskeluaika alkaa elokuun alussa. Tämä edellyttää sitä, että Opintopolkuun on tehty määräaikaan mennessä opiskelupaikan vastaanotto sekä ilmoittautuminen lukuvuodelle.

 

3. Salasanan vaihtaminen ja unohtuneen salasanan asettaminen Suomi.fi-tunnistautumisen kautta

Valitse Salasana unohtunut tai Vaihda salasana-toiminto tarpeesi mukaan. Salasanan vaihdossa sinun täyty tietää nykyinen salasanasi. Unohtuneen salasanan asettamisessa käytät Suomi.fi-tunnistautumista saadaksesi unohtuneen salasanan asettamiseen tarvittavat tiedot.

Salasanan vaihtaminen ja unohtuneen salasanan asettaminen

4. Salasanan vaihtaminen ja unohtuneen salasanan asettaminen ilman Suomi.fi-tunnistautumista

Valitse Options for Foreign people-toiminto. Hyväksy käyttöehdot ja valitse Continue.

Valitse Salasana unohtunut tai Vaihda salasana-toiminto tarpeesi mukaan. Salasanan vaihdossa sinun täytyy tietää nykyinen salasanasi. Unohtuneen salasanan asettamisessa käytät matkapuhelintasi tai hakuvaiheessa ilmoittamaasi henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi saadaksesi unohtuneen salasanan asettamiseen tarvittavat tiedot.

Centraalin salasanan vaihtaminen

Ongelmatilanteissa:

Jos et saa koodia ja sinulla on väärä tai vanhentunut matkapuhelinnumero Peppi-järjestelmässä, ole hyvä ja käy henkilökohtaisesti Helpdeskissä. Mikäli et pääse käymään henkilökohtaisesti Helpdeskissä, ole hyvä ja ota yhteyttä. Tarkistamme tilanteen tapauskohtaisesti. Voit myös asioida suoraan opintoneuvojan kanssa, joka voi päivittää puhelinnumerotiedon opiskelijarekisteriin.

Kokkola ja Pietarsaari helpdesk.kokkola@centria.fi puh. 040 808 5133
Ylivieska helpdesk.ylivieska@centria.fi puh. 044 449 2555
Opintoneuvojat opintotoimisto@centria.fi  

 

Seuraa meitä somessa: