ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Opiskeluoikeus ja opiskeluaika

Tutkinnon säännönmukainen opiskeluaika

Tutkinnon säännönmukainen opiskeluaika määräytyy koulutuksen laajuuden mukaan.

AMK-tutkintoon johtavat opinnot on suunniteltu suoritettavaksi 3,5 vuodessa (laajuus 210 opintopistettä) tai 4 vuodessa (laajuus 240 opintopistettä). Opetus järjestetään niin, että kokopäiväopiskelija voi suorittaa lukuvuodessa 60 opintopistettä

YAMK-tutkintoon johtavat opinnot on pääsääntöisesti suunniteltu suoritettavaksi 2 vuodessa (laajuus 60 opintopistettä) tai 3 vuodessa (laajuus 90 opintopistettä).

 

Opiskeluoikeusaika

Opiskeluoikeusaikaan lasketaan säännönmukainen opiskeluaika + 1 lisävuosi. Opiskelijan on suoritettava opintonsa viimeistään yhtä vuotta niiden säännönmukaista suoritusaikaa pitemmässä ajassa.

 

Harkinnanvarainen lisäaika

Jos opiskelija ei saa tutkintoaan valmiiksi opiskeluoikeusaikana, hän voi hakea harkinnanvaraista lisäaikaa (jatkoaika) ennen opiskeluajan päättymistä. Pääsääntöisesti lisäaikaa voi hakea vain kerran ja se myönnetään enintään vuodeksi. Lisäajan myöntäminen on harkinnanvaraista. Se voidaan myöntää vain, jos opiskelijan on realistista valmistua myönnetyllä ajalla. Poissaolo-oikeutta ei ole.

Harkinnanvaraista lisäaikaa haetaan Pepistä löytyvällä E-hakemuksella. Hakemuksen käsittelystä peritään valtioneuvoston asetuksen (1440/2014) mukainen 50 euron maksu. Käsittelymaksu maksetaan verkkomaksuna hakemuksen lähettämisen yhteydessä. Maksun suorittamistavat ovat suomalaiset verkkopankkitunnukset, VISA, MasterCard tai MobilePay. Hakemuksen tallennus ja maksaminen tehdään samalla kerralla. Päätös lähetetään opiskelijan Centrian sähköpostiin.

Hakuajat:

1.10.–15.12, kun opiskeluaika on päättymässä 31.12.
1.4.–31.5., kun opiskeluaika on päättymässä 31.7.

Opiskelija, jolle ei hakemuksen perusteella myönnetä lisäaikaa, kirjataan eronneeksi.

Seuraa meitä somessa: