ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Työharjoittelu

Centrian opiskelijana sinulla on mahdollisuus suorittaa työharjoittelusi joko osittain tai kokonaan ulkomailla. Työharjoittelu ulkomailla on osa Centriassa suorittamaasi tutkintoa. Se tekee CV:stäsi houkuttelevamman tulevaisuuden työnantajia varten eikä se pidennä opiskeluaikaasi.

Työharjoittelun voi suorittaa missä päin maailmaa tahansa. Etsi harjoittelupaikkaa ulkomailta samalla tavalla kuin etsisit sitä Suomessa. Valmistele CV ja ota yhteyttä yrityksiin, jotka kiinnostavat sinua. Koulutuspäällikön tulee hyväksyä harjoittelupaikkasi ja sen tulee tukea opintojasi Centriassa. Saatat löytää harjoittelupaikkoja esim. osoitteesta Erasmus intern.

Yleisesti työharjoittelun voi suorittaa milloin vain, mutta juttele koulutuspäällikkösi kanssa, milloin olisi paras aika sinulle. Työharjoittelu ulkomailla kestää yleensä 3 – 5 kuukautta. On tärkeää, että se kestää vähintään 2 kuukautta rahoituksen takia, sillä lyhyempiä työharjoitteluita Centria ei tue. 

Työharjoittelua varten sinun tulee tehdä harjoittelusopimus ennen harjoittelun alkamista.

Jos teet harjoittelusi Euroopassa, Erasmus+ -ohjelman kautta, käytä seuraavaa lomaketta: Learning Agreement for Work Placement

Työharjoittelu Euroopan ulkopuolella: Overseas Work Placement Application Package

Opiskelijat, jotka suorittavat työharjoittelun ulkomailla voivat hakea apurahaa, joka kattaa osan kuluista.

Työharjoittelu Euroopassa: Apuraha on joko EUR 570/kuukausi tai EUR 620/kuukausi (työharjoittelun kesto vähintään 2 kuukautta)

Työharjoittelu Euroopan ulkopuolella: Apuraha on EUR 500/kuukaudessa.

 

Työharjoittelu ulkomailla (hoito- ja sosiaaliala)

Hoito- ja sosiaalialan opiskelijat voivat hakea oman alansa harjoittelupaikkoja tässä hakukierroksessa. Harjoittelupaikat järjestetään yhteistyökorkeakulujen kautta. Löydät tietoa harjoittelupaikoista Vaihtokohteet-sivulta.

Harjoittelun voi suorittaa seuraavien vaihto-ohjelmien kautta:

  1. Erasmus+ -työharjoittelu
  2. Overseas -työharjoittelu
  3. Terve Afrikka
  4. Nordlink
     

Muiden alojen työharjoitteluun ulkomailla ei ole valmiita harjoittelupaikkoja tai hakuaikaa. Opiskelijan tulee itse löytää harjoittelupaikka. Jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti.


Seuraa meitä somessa: