ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ohjeita opiskelijalle koronatilanteessa

Tälle sivulle on koottu tärkeää opiskeluun liittyvää asiaa koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi.

Centrian yleinen tiedote koronavirustilanteesta opiskelijoille ja henkilöstölle täällä.

 

Opiskelijan hyvinvointi

Opiskelijan hyvinvointi on opiskelukyvyn ja opintojen sujuvan etenemisen edellytys. Opiskelijan hyvinvoinnista pyritään huolehtimaan koronatilanteenkin aikana moniammatillisena yhteistyönä, jossa mukana ovat muun muassa opintoneuvojat, opinto-ohjaajat, opintopsykologi, oppilaitospastori ja opiskelijakunta COPSA. 

 

Vinkkejä ajanhallintaan

Etätyöskentely edellyttää hyviä itsehallintataitoja. Ajanhallinta tavoitteenasetteluineen on keskeistä siinä, että oma tehokkuus pysyy yllä. Haasteita tulee eteen ja eri yksilöillä on omat totutut toimintamallit, joiden kanssa voi joutua säätämään.

Jos tahdot pohdiskella näitä asioita syvemmin ja omakohtaisemmin, voit osallistua Ajanhallinta-opintojaksolle. Kyseessä on verkkokurssi itslearning-ympäristössä. Kurssin aikana saat valmentavaa, henkilökohtaista palautta.

Ajanhallinta-opintojakso on tarjolla koko lukuvuoden ajan. (Päivitetty 2.6.2021)

 

 


Ohjaus- ja neuvontapalvelut 

Mikäli sinulla tulee kysyttävää opintoihisi liittyvissä asioissa, otathan rohkeasti yhteyttä opintotoimiston opintoneuvojiin tai kampusten opinto-ohjaajiin (ks. yhteystiedot alla). Opintoneuvojat auttavat opiskeluun liittyvissä käytännön kysymyksissä ja opastavat opintoihin liittyvissä yleisissä asioissa. Opinto-ohjaajat antavat puolestaan ohjausta erityisesti opintojen suunnitteluun sekä opintojaksojen sisällöllisiin kysymyksiin liittyen. 

Opintoneuvojat

Yhteydenotot sähköpostitse: 

Yhteydenotot puhelimitse: 

 • Talonpojankadun kampus, Kokkola p. 040 670 8863
 • Vierimaantien kampus, Ylivieska p. 044 449 2511
 • Campus Allegro, Pietarsaari p. 040 073 4107  

Opinto-ohjaajat

Yhteydenotot sähköpostitse: 

Yhteydenotot puhelimitse: 

 • Talonpojankadun kampus, Kokkola 
  • Tekniikka, liiketalous p. 040 120 9878, 044 725 0406, 040 185 6689
  • Sosiaali- ja terveysala p. 044 725 0562
  • Humanistinen ja kasvatusala p. 044 449 2643
  • Musiikki p. 044 725 0778
 • Vierimaantien kampus, Ylivieska
  • Tekniikka p. 044 449 2571
  • Sosiaaliala p. 040 184 8527
  • Liiketalous p. 044 449 2660
  • Humanistinen ja kasvatusala p. 044 449 2643
 • Campus Allegro, Pietarsaari p. 040 073 4107  
  • Liiketalous p. 040 729 9969

 

Opintopsykologi 

Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella opintopsykologin kanssa luottamuksellisesti niin opintoihin kuin muuhunkin elämään liittyvistä huolista. Voit olla yhteydessä opintopsykologiin muun muassa oppimiseen ja opiskelujaksamiseen liittyvissä pulmatilanteissa, joita muu opintojen ohjaus ja neuvonta ei ole ratkaissut. Tavoitteena on jäsentää opiskelijan kokonaistilannetta, kehittää opiskelutaitoja, lisätä toimijuutta, löytää uusia ajattelu- ja toimintatapoja sekä parantaa opiskeluedellytyksiä. Keskustelut ovat luottamuksellisia, ja palvelu on maksuton. Ohessa opintopsykologin vinkkejä opiskeluhyvinvoinnin tukemiseen: 

https://centriaamk.padlet.org/tiia_lumilaakso/hyvinvointi  

https://centriaamk.padlet.org/tiia_lumilaakso/wellbeing  

 

Opintopsykologi Tiia Lumilaakso

Yhteydenotot sähköpostitse: 

Yhteydenotot puhelimitse mielellään tekstiviestillä: 

 • p. 040 808 5120

 

Terveydenhoitajat

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö (YTHS) tuottaa 1.1.2021 alkaen opiskeluterveydenhuollon palvelut kaikille korkeakouluopiskelijoille.

 

Ammattikorkeakoulupastorit 

Oppilaitospastorien tehtävänä on palvella ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa. Heidän kanssaan voit käydä luottamuksellista keskustelua erilaisista teemoista; mikään asia maan ja taivaan väliltä ei ole papeille sopimaton tai vieras.

Ammattikorkeakoulupastorit

Yhteydenotot sähköpostitse:  

Yhteydenotot puhelimitse:   

 • Talonpojankadun kampus, Kokkola / Reetta Mourujärvi / p. 050 314 7260 (huom! myös whatsapp)
 • Vierimaantien kampus, Ylivieska / Riikka Talvitie / p. 040 711 8622 

Yhteydenotot somekanavista:  

 • Facebook "Pappi Reetta Mourujärvi"
 • Instagram "Pappireetta"

 

Opiskelijakunta COPSA 

Opiskelijakunta COPSA on opiskelijoiden oma edunvalvontajärjestö, joka valvoo opiskelijoiden etuja, järjestää erilaisia tapahtumia vapaa-ajalle sekä kouluttaa opiskelijatutoreita. Lisätietoja opiskelijakunnasta löydät COPSAn nettivisuilta www.copsa.fi ja Facebookista https://www.facebook.com/opiskelijakuntacopsa/ 

 

Harjoittelu

Harjoittelussa noudatetaan työnantajan ohjeita. Harjoittelut jatkuvat toistaiseksi normaalisti, ellei työnantajan puolelta tilanne ole muuttunut tai muutu.

Centria ilmoittaa tarjolla olevista työ- ja harjoittelupaikoista Yammerissa, ryhmässä Työ- ja harjoittelupaikat / Open vacancies and traineeships. Yammerin löydät kirjautumalla O365-palveluun ja valitsemalla vasemman laidan ruudukosta sovelluksen Yammer.

 

Opintotuki

Kela on tiedottanut, että opintotukisäännökset mahdollistavat koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioimisen opintotuen enimmäisajoissa ja opintojen riittävässä edistymisessä. Lisätietoja Kelan sivuilla: https://www.kela.fi/korona#Ajankohtaiset%20tiedotteet.
 

Kirjasto

Kesällä kirjastopalveluissa on seuraavia poikkeuksia:

Kirjojen laina-ajat pidennetään kesän ajaksi. Toukokuun puolivälin jälkeen lainatun aineiston eräpäivä on syyskuun alussa.

Kirjakuljetukset sekä kaukopalvelu ovat kesätauolla 21.6. – 8.8. välisenä aikana.

Kirjastoaineistoon ei voi tehdä varauksia 21.6. – 8.8. välisenä aikana.

Centria-kirjastojen kesäaukioloajat sekä mahdolliset muutokset löydät osoitteesta https://centria.finna.fi/(Päivitetty 2.6.2021)Centria Housing

Koronavirustilanteesta huolimatta vuokramaksu jatkuu AHVL:n mukaisesti Kiinteistö Oy Tankkarin huoneistossa.

Mikäli vuokranmaksussa ilmenee vaikeuksia, tulee olla viipymättä yhteydessä vuokravalvojaan maksusuunnitelman tekemistä varten.

Vuokrasopimuksen irtisanomiset hoidetaan poikkeuksellisesti sähköisesti. Irtisanominen tehdään palauttamalla nettisivuilta www.tankkari.fi löytyvä irtisanomislomake sähköpostitse.

Avain tulee palauttaa jättämällä pois muuttaessa avain huoneistoon. Tankkareilla 3 ja 5 löytyvät myös erilliset avaimenpalautuslaatikot, joihin avaimen voi jättää. Asukkaan tulee ilmoittaa Centria Housingille, kun huoneisto on tyhjätty ja siivottu ja kertoa, mihin avain on palautettu, jotta tiedämme tehdä huoneistotarkastuksen.

Tänä vuonna jatkamme hyväksi havaittua kesäpuolitusta: voit pitää soluasuntosi kesän yli maksamalla vain puoli vuokraa kalenterikuukaudelta kesä-, heinä- ja elokuulta (Kelan tuettomilta kuukausilta). Aika voi olla 1-3 kuukautta, kunhan se on vähintään yksi kokonainen kalenterikuukausi.

Asuntoa ei tarvitse tyhjentää, mutta avaimet luovutetaan toimistolle. Tuona aikana asunnossa ei yövytä, vaan sitä pidetään ainoastaan "varastotilana".

Avain tuotava toimistolle viimeistään (ei voi jättää huoneistoon)

 • toukokuun 31. päivä
 • kesäkuun 30. päivä
 • heinäkuun 30. päivä

Avaimen haku ilman kesäpuolituksen menettämistä aikaisintaan

 • kesäkuun 29. päivä
 • heinäkuun 29. päivä
 • elokuun 30. päivä

Palauttaessasi avaimet lasketaan puolitus ja vuokra maksetaan normaalisti kuukauden 7. päivä jo saaduilla kuiteilla. Näin sinulla on varmuus asunnosta syksyksi ja säästyt uudelta hakumenettelyltä.

Avainpalautus hyväksytään ainoastaan niiden avainten osalta, joissa on riittävät tiedot kesäpuolituksen tekemiseen (asukkaan nimi, kohteen tarkka osoite, sähköpostiosoite, halutut kuukaudet).

Huomaathan, että kesäpuolitus koskee vain soluasuntoja. (Päivitetty 2.6.2021)

 

Kysyttävää

Jos sinulla on kysyttävää koronatilanteen yleisistä vaikutuksista opintoihisi, voit ottaa yhteyttä opintotoimistoon (opintotoimisto@centria.fi).

 

Seuraa meitä somessa: