ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Tutorointi

Osana Centria-ammattikorkeakoulun ohjausjärjestelmää on tutorointi, johon kuuluu sekä opettaja- että opiskelijatutorointi. Tutoroinnin tavoitteena on selvittää opiskeluun liittyviä käytännön kysymyksiä sekä parantaa edellytyksiäsi suorittaa opintosi tavoiteajassa.

Opettajatutorointi

Jokaiselle aloittavalle opiskelijaryhmälle nimetään opettajatutor, joka tukee sinua ja opiskelutovereitasi opintoihisi ja opiskeluusi liittyvissä asioissa. Opettajatutor antaa sinulle sekä yksilöllistä että ryhmäohjausta säännöllisesti koko opiskeluajan. Henkilökohtaisissa ohjauskeskusteluissa sinun on mahdollista paneutua opettajatutorin kanssa syvällisesti omaan ammatilliseen kehittymiseesi, henkilökohtaisen opiskelusuunnitelmasi (HOPS) luomiseen, seuraamiseen ja päivittämiseen sekä opintojesi edistymiseen ja urasuunnitteluun. Ryhmäohjauksessa saat tietoa puolestaan opiskeluusi ja opintoihisi liittyvistä yleisistä asioista sekä ajankohtaisista teemoista.

Opiskelijatutorointi

Opiskelijatutorointi on tärkeä osa ohjauksen kokonaisuutta ja sen avulla saat tukea erityisesti opintojen aloitusvaiheeseen liittyen. Opiskelijatutorilta saat tärkeää vertaistukea; häntä voit lähestyä asiassa kuin asiassa ja kysyä mitä vain. Opiskelijatutor voi tukea sopeutumistasi uuteen opiskeluympäristöön, tsempata ja motivoida opiskeluasi, tukea myönteisen oppimisilmapiirin syntymistä opiskeluryhmässäsi sekä tukea oppimistulosten saavuttamista. Myös opiskelijatutorille itselleen tutortoiminnasta on hyötyä monin eri tavoin: sen avulla voi kehittää koordinointikykyä, ryhmätyöskentelytaitoja, esiintymistaitoja ja sosiaalisia taitoja sekä luoda uusia ystävyyssuhteita.

Mikäli haluat toimia opintojesi aikana opiskelijatutorina, voit hakea tehtävään Centrian opiskelijakunta COPSAn kautta. Hakuaika on alkuvuodesta, ja hakuajoista ilmoitetaan sähköpostitse. Hakea voit sähköisellä lomakkeella. Hakuajan jälkeen kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun, ja valituille opiskelijatutoreille järjestetään COPSAn tutorkoulutus.

 

Opiskelevat tekevät yhdessä ryhmätyötä.

Seuraa meitä somessa: