Valloita maailma Centrian opiskelijana!

Centrian opiskelijana voit suorittaa lukukauden tai lukuvuoden jossakin lukuisista yhteistyökorkeakouluistamme ympäri maailmaa. Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon La Rochelle Business Schoolissa Ranskassa tai Sanda Universityssa Shanghaissa.

Vaihto-opiskelijana voit hakea apurahaa. Erasmus+ on vaihto-ohjelma, jonka piirissä on eurooppalaisia yhteistyökorkeakoulujamme. Euroopan ulkopuolelle vaihtoon suuntaavat taas voivat hakea apurahaa Centrian Overseas-ohjelmasta. 

Milloin voi lähteä vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä toisen tai kolmannen vuoden aikana. Opiskeluvaihto kannattaa suunnitella hyvin, ja oikea ajoitus on tärkeää. Vertaile korkeakoulujen kurssitarjontaa, ja tarkista onko sinulle sopivimmat opinnot tarjolla syys- tai/ja kevätlukukaudella? Kannattaa myös tarkistaa, millä kielellä tai kielillä voit opiskella.

Huomaathan, että vaihto-opinnot aloitetaan aina vastaanottavan korkeakoulun lukukauden mukaan!

Tarkista etukäteen koulutusohjelmasi opettajilta, että opinnot, joita aiot suorittaa sopivat tutkintoosi. Kv-koordinaattorilta taas saat apua itse hakuprosessiin liittyvissä asioissa. Yhteistyökorkeakouluun saa olla yhteydessä vasta sen jälkeen, kun olet hakenut vaihto-opiskelijaksi sisäisessä haussa. (Initial application round)

Miten vaihtoon haetaan?

Hakeminen vaihtoon tapahtuu edeltävänä lukuvuotena, jolloin järjestetään "Initial Application Round" joulu-tammikuussa. Haku-ohjeet löytyvät Optimasta, Centria International kansioista, jossa on myös tarkemmat tiedot eri koulutusalojen vaihtokorkeakouluista. Tässä haussa ovat mukana sekä Erasmus+ että Overseas-korkeakoulut.

Jos kaikki paikat eivät varsinaisella hakukierroksella täyty, järjestetään myöhemmin lisähakukierros (additional application round).

 

Overseas Initial application round

Koko lukuvuosi 2018-2019
Syyslukukausi 2018
Kevätlukukausi 2019

Marraskuussa 2017

ERASMUS+ Initial Application Round
Koko lukuvuosi 2018-2019
Syyslukukausi 2018
Kevätlukukausi 2019

Joulu-tammikuussa 2017-2018

Additional Application Round

Overseas ja Erasmus+
Koko lukuvuosi 2018-2019
Syyslukukausi 2018

Maaliskuussa 2018

Additional Application Round

Overseas ja Erasmus+
Kevätlukukausi 2019

Syyskuussa 2018

Tapaa vaihto-opiskelija!

Tule tapaamaan Erasmus+ opiskelijoita ja jo vaihdossa olleita Centria:n opiskelijoita "peer advising" sessiossa. Voit varata oman tapaamisen ja kysyä opiskelijalta kaikki Erasmus opiskelija-elämään liittyvää. Tapaatte kansainvälisessä toimistossa, mutta voitte jutella missä vain. Varaa aika klikkaamalla tästä. Muista varata aika viimeistään 2 tuntia ennen tapaamista.

Seuraavat opiskelijat ja korkeakoulut ovat edustettuina:

18.1 at 10:00, SPA, Mondragon, Monica(B)

18.1 at 13:00, SPA, Mondragon, Monica (B)

19.1 at 10:00, GER, DH Mosbach, Merle (B)

19.1 at 10:30, FRA La Rochelle, Lydia, Charlotte(B)

22.1 at 13:00, SPA, U. Comillas, Janak (IT)

23.1 at 13:30 FRA, ESCE Paris, Louis-Marie (B)

24.1 at 10:00, HUN, Obuda, Maria (B)

24.1 at  13:00, GER, Emden, Maike(C)

24.1 at 13:30, FRA La Rochelle, Lydia, Charlotte(B)

25.1 at 13:00, SPA, Comillas, Janak IT

25.1 at 13:30, FRA, ESCE Paris, Louis-Marie (B)

26.1 at 10:00, HUN, Obuda, Maria (B)

26.1 at 10:30, GER, DH Mosbach, Merle(B)

26.1 at 13:30 GER, EMDEN, Maike (C)

 

Valmistaudu vaihtojaksoosi huolella!

Kun sinut on valittu Centrian sisäisessä haussa tiettyyn korkeakouluun, haet vielä vastaanottavan korkeakoulun ohjeistusten mukaan heidän vaihto-opiskelijakseen. Tässä vaiheessa voit aloittaa  valmistelut vaihtoasi varten mm. apurahaa hakemalla.

Centria järjestää lähteville vaihto-opiskelijoille valmennuskurssin, jonka osallistujat tapaavat kaksi kertaa ennen lähtöä ja kerran paluun jälkeen. Ensimmäisen workshopin aikana käydään läpi käytännön asiat ennen vaihtoonlähtöä. Toisen workshopin teemana on antaa eväitä uuteen kulttuuriin sopeutumiseen. Kolmannessa workshopissa keskustellaan osallistujien kokemuksista ja annetaan työkaluja kokemuksen hyödyntämisestä työnhaussa.

Valmennuskurssin osallistujat saavat 2 opintopistettä sekä Centria Global Competence Open Badge osaamismerkin. Työelämänedustaja on mukana mentorina osassa valmennuskurssia.Centria Internaional Facebook:issa. Centria International

Lisätietoa Opitmasta - Centria International.


   
Seuraa meitä somessa: