Valloita maailma Centrian opiskelijana!

Centrian opiskelijana voit suorittaa lukukauden tai lukuvuoden jossakin lukuisista yhteistyökorkeakouluistamme ympäri maailmaa. Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon La Rochelle Business Schoolissa Ranskassa tai Sanda Universityssa Shanghaissa.

Vaihto-opiskelijana voit hakea apurahaa. Erasmus+ on vaihto-ohjelma, jonka piirissä on eurooppalaisia yhteistyökorkeakoulujamme. Euroopan ulkopuolelle vaihtoon suuntaavat taas voivat hakea apurahaa Centrian Overseas-ohjelmasta. 

Milloin voi lähteä vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä toisen tai kolmannen vuoden aikana. Opiskeluvaihto kannattaa suunnitella hyvin, ja oikea ajoitus on tärkeää. Vertaile korkeakoulujen kurssitarjontaa, ja tarkista onko sinulle sopivimmat opinnot tarjolla syys- tai/ja kevätlukukaudella? Kannattaa myös tarkistaa, millä kielellä tai kielillä voit opiskella.

Huomaathan, että vaihto-opinnot aloitetaan aina vastaanottavan korkeakoulun lukukauden mukaan!

Tarkista etukäteen koulutusohjelmasi opettajilta, että opinnot, joita aiot suorittaa sopivat tutkintoosi. Kv-koordinaattorilta taas saat apua itse hakuprosessiin liittyvissä asioissa. Yhteistyökorkeakouluun saa olla yhteydessä vasta sen jälkeen, kun olet hakenut vaihto-opiskelijaksi sisäisessä haussa. (Initial application round)

Miten vaihtoon haetaan?

Hakeminen vaihtoon tapahtuu edeltävänä lukuvuotena, jolloin järjestetään "Initial Application Round" joulu-tammikuussa. Haku-ohjeet löytyvät Optimasta, jossa on myös tarkemmat tiedot eri koulutusalojen vaihtokorkeakouluista. Tässä haussa ovat mukana sekä Erasmus+ että Overseas-korkeakoulut.

Jos kaikki paikat eivät varsinaisella hakukierroksella täyty, järjestetään myöhemmin lisähakukierros (additional application round).

 

Initial Application Round
Koko lukuvuosi 2017-2018
Syyslukukausi 2017
Kevätlukukausi 2018

Joulu-tammikuussa 2016-2017

Additional Application Round
Koko lukuvuosi 2017-2018
Syyslukukausi 2017

Huhtikuussa 2017

Additional Application Round
Kevätlukukausi 2018

Syyskuussa 2017

Valmistaudu vaihtojaksoosi huolella!

Kun sinut on valittu Centrian sisäisessä haussa tiettyyn korkeakouluun, haet vielä vastaanottavan korkeakoulun ohjeistusten mukaan heidän vaihto-opiskelijakseen. Tässä vaiheessa voit aloittaa  valmistelut vaihtoasi varten mm. apurahaa hakemalla.

Centria järjestää lähteville vaihto-opiskelijoille valmennuskurssin, jonka osallistujat tapaavat kaksi kertaa ennen lähtöä ja kerran paluun jälkeen. Ensimmäisen workshopin aikana käydään läpi käytännön asiat ennen vaihtoonlähtöä. Toisen workshopin teemana on antaa eväitä uuteen kulttuuriin sopeutumiseen. Kolmannessa workshopissa keskustellaan osallistujien kokemuksista ja annetaan työkaluja kokemuksen hyödyntämisestä työnhaussa.

Valmennuskurssin osallistujat saavat 2 opintopistettä sekä Centria Global Competence Open Badge osaamismerkin. Työelämänedustaja on mukana mentorina osassa valmennuskurssia.

 Global Coffee - Tapaa vaihto-opiskelija!

Tule tapaamaan kansainälisiä opiskelijoita, vaihto-opiskelijoita, niin lähteviä kun tänne saapuneitakin Global Coffee:n merkeissä. Global coffee on tarjolla aulassa, iltapäivällä klo. 14:00-14:15 välillä. Voit samalla myös kysyä vaihtoon liittyviä kysymyksiä!

Global coffee on tarjolla ti 17.1.2017, ke 18.1.2017, ti 24.1.2017, ke. 25.1.2017, ma 30.1.2017 sekä ti 31.1.2017 - joka onkin viimeinen hakupäivä.

Tervetuloa!

Lisätietoa Opitmasta - Centria International.


   
Seuraa meitä somessa: