Valloita maailma Centrian opiskelijana!

Centrian opiskelijana voit suorittaa lukukauden tai lukuvuoden jossakin lukuisista yhteistyökorkeakouluistamme ympäri maailmaa. Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon La Rochelle Business Schoolissa Ranskassa tai Sanda University:ssä.

Vaihto-opiskelijana voit hakea apurahaa. Erasmus+ on vaihto-ohjelma, jonka piirissä on eurooppalaisia yhteistyökorkeakoulujamme. Euroopan ulkopuolelle vaihtoon suuntaavat taas voivat hakea apurahaa Centrian Overseas-ohjelmasta.

Milloin voi lähteä vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä toisen tai kolmannen vuoden aikana. Opiskeluvaihto kannattaa suunnitella hyvin, ja oikea ajoitus on tärkeää. Vertaile korkeakoulujen kurssitarjontaa, ja tarkista onko sinulle sopivimmat opinnot tarjolla syys- tai/ja kevätlukukaudella? Kannattaa myös tarkistaa, millä kielellä tai kielillä voit opiskella.

Huomaathan, että vaihto-opinnot aloitetaan aina vastaanottavan korkeakoulun lukukauden mukaan!

Tarkista etukäteen koulutusohjelmasi opettajilta, että opinnot, joita aiot suorittaa sopivat tutkintoosi. Kv-koordinaattorilta taas saat apua itse hakuprosessiin liittyvissä asioissa. Yhteistyökorkeakouluun saa olla yhteydessä vasta sen jälkeen, kun olet hakenut vaihto-opiskelijaksi sisäisessä haussa. (Initial application round)

Miten vaihtoon haetaan?

Hakeminen vaihtoon tapahtuu edeltävänä lukuvuotena, jolloin järjestetään "Main Application Round" joulu-helmikuussa. Haku-ohjeet löytyvät Optimasta, Study Abroad kansioista, jossa on myös tarkemmat tiedot eri koulutusalojen vaihtokorkeakouluista. Tässä haussa ovat mukana sekä Erasmus+ että Overseas-korkeakoulut.

Jos kaikki paikat eivät varsinaisella hakukierroksella täyty, järjestetään myöhemmin lisähakukierros (additional application round).

 

 

Erasmus+, Overseas, China Program 

Main application round

Koko lukuvuosi 2019-2020
Syyslukukausi 2019
Kevätlukukausi 2020

10 Joulukuuta - 10 Helmikuuta

Additional Application Round

Erasmus+, Overseas, China Program
Koko lukuvuosi 2018-2019
Syyslukukausi 2019

Maaliskuussa 2019

Additional Application Round

Erasmus+, Overseas, China Program
Kevätlukukausi 2020

Syyskuussa 2019


Tapaa vaihto-opiskelija tai Kansainvälinen koordinaattori!

Centriassa on paljon vaihto-opiskelijoita ja vaihdossa olleita ja autamme sinua mielellämme vaihto-asioissa. Joulu-helmikuussa pidämme drop-in vaihto-ohjausta kaikilla campuksilla.

Kokkola: Tiistaisin 10-14 ja torstaisin 10-12 pink-floor-area.

Ylivieska: 14.1.2019 klo. 10-12. Hubert ilmoittaa muut ajankohdat.

Pietarsaari: Tammikuussa. Linda ilmoittaa tarkemmin ajankohdat.

Valmistaudu vaihtojaksoosi huolella!

Kun sinut on valittu Centrian sisäisessä haussa tiettyyn korkeakouluun, haet vielä vastaanottavan korkeakoulun ohjeistusten mukaan heidän vaihto-opiskelijakseen. Tässä vaiheessa voit aloittaa  valmistelut vaihtoasi varten mm. apurahaa hakemalla.

Centria järjestää lähteville vaihto-opiskelijoille valmennuskurssin, jonka osallistujat tapaavat kaksi kertaa ennen lähtöä ja kerran paluun jälkeen. Ensimmäisen workshopin aikana käydään läpi käytännön asiat ennen vaihtoonlähtöä. Toisen workshopin teemana on antaa eväitä uuteen kulttuuriin sopeutumiseen. Kolmannessa workshopissa keskustellaan osallistujien kokemuksista ja annetaan työkaluja kokemuksen hyödyntämisestä työnhaussa.

Valmennuskurssin osallistujat saavat 2 opintopistettä sekä Centria Global Competence Open Badge osaamismerkin. Työelämänedustaja on mukana mentorina osassa valmennuskurssia. Centria International on myös Facebookissa!

Lisätietoa Optimasta - Centria International.

Seuraa meitä somessa: