ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Valloita maailma Centrian opiskelijana!

Centrian opiskelijana voit suorittaa lukukauden tai lukuvuoden jossakin lukuisista yhteistyökorkeakouluistamme ympäri maailmaa. Voit suorittaa myös kaksoistutkinnon La Rochelle Business Schoolissa Ranskassa tai Sanda University:ssä.

Vaihto-opiskelijana voit hakea apurahaa. Erasmus+ on vaihto-ohjelma, jonka piirissä on eurooppalaisia yhteistyökorkeakoulujamme. Euroopan ulkopuolelle vaihtoon suuntaavat taas voivat hakea apurahaa Centrian Overseas-ohjelmasta.

Milloin voi lähteä vaihtoon?

Vaihtoon voi lähteä toisen tai kolmannen vuoden aikana. Opiskeluvaihto kannattaa suunnitella hyvin, ja oikea ajoitus on tärkeää. Vertaile korkeakoulujen kurssitarjontaa, ja tarkista onko sinulle sopivimmat opinnot tarjolla syys- tai/ja kevätlukukaudella? Kannattaa myös tarkistaa, millä kielellä tai kielillä voit opiskella.

Huomaathan, että vaihto-opinnot aloitetaan aina vastaanottavan korkeakoulun lukukauden mukaan!

Tarkista etukäteen koulutusohjelmasi opettajilta, että opinnot, joita aiot suorittaa sopivat tutkintoosi. Kv-koordinaattorilta taas saat apua itse hakuprosessiin liittyvissä asioissa. Yhteistyökorkeakouluun saa olla yhteydessä vasta sen jälkeen, kun olet hakenut vaihto-opiskelijaksi sisäisessä haussa. (Initial application round)

Miten vaihtoon haetaan?

Hakeminen vaihtoon tapahtuu edeltävänä lukuvuotena, jolloin järjestetään "Main Application Round". Haku-ohjeet löytyvät Optimasta, Study Abroad kansioista, jossa on myös tarkemmat tiedot eri koulutusalojen vaihtokorkeakouluista. Tässä haussa ovat mukana sekä Erasmus+ että Overseas-korkeakoulut.

Jos kaikki paikat eivät varsinaisella hakukierroksella täyty, järjestetään myöhemmin lisähakukierros (additional application round)

 

 

Vaihto-ohjelmat: Erasmus+, Overseas 

Main application round

Koko lukuvuosi 2020-2021
Syyslukukausi 2020
Kevätlukukausi 2021

Hakuaika: 1.11.-31.12.2020


Tapaa vaihto-opiskelija tai Kansainvälinen koordinaattori!

Nykyisten olemassa olevien rajoitusten vuoksi sovi tapaaminen etukäteen lähettämällä sähköpostia jyrki.rajala@centria.fi . Tapaaminen onnistuu joko etänä Microsoft Teamsin kautta tai Kokkolan kampuksella sovittuna ajankohtana. 

Valmistaudu vaihtojaksoosi huolella!

Kun sinut on valittu Centrian sisäisessä haussa tiettyyn korkeakouluun, haet vielä vastaanottavan korkeakoulun ohjeistusten mukaan heidän vaihto-opiskelijakseen. Tässä vaiheessa voit aloittaa  valmistelut vaihtoasi varten mm. apurahaa hakemalla. 

 

Lisätietoa Optimasta - Centria International.

Seuraa meitä somessa: