ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Oman osaamisen portfolion rakentaminen

 

Nainen seisoo kansio kädessä ja hymyilee.

 

Tänä päivänä työnhaun tukena on hyvä olla portfolio. Portfolion avulla voi osoittaa oman osaamisen, kyvyt, taidot ja kokemuksen tulevalle työnantajalle. Portfolioon voi koota työnäytteitä, projektitöitä, opintomateriaalia tai harrastuksista ja vapaaehtoistyöstä syntyvää tuotosta. Portfoliota voi käyttää työhakemuksen tukena, näin visuaalisin keinoin osoitetut työnäytteet toimivat sanojen tukena. Portfolion tulee kuvata opiskelijan omaa persoonallisuutta, osaamista ja saavutuksia.

Portfolion rakentaminen kannattaa aloittaa heti opintojen alussa. Näin voi näyttää, miten osaaminen on kehittynyt ja kasvanut konkreettisten esimerkkien kautta. Portfoliota kannattaa päivittää opintojen aikana säännöllisesti. Tämä auttaa hahmottamaan myös, miten oma osaaminen on kasvanut. Portfoliotasi voi mainostaa esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ja linkin portfolioon voi lisätä ansioluetteloon sekä sähköpostin allekirjoitukseen.

Jokainen oppilas voi valita itselleen sopivan portfolioalustan. Erilaisia portfolioalustoja löytyy seuraavien linkkien kautta:

www.wix.com

www.wordpress.com

www.weebly.com/

https://carbonmade.com

https://github.com/


Erilaisia portfolioesimerkkejä löytyy täältä:

https://learntocodewith.me/posts/portfolio-tips/

Seuraa meitä somessa: