Opinnot tarjotaan verkkototeutuksena. Centria-ammattikorkeakoulussa on mahdollista erikoistua liiketoiminnan ja organisaatioiden kehittämiseen. Opinnot tarjoavat uusia ajattelu- ja toimintamalleja nykyaikaiseen ja tulevaisuuden liiketoimintojen ja organisaatioiden kehittämiseen.
Opinnoissa syvennytään erityisesti johtamisen ja esimiestyön moderneihin teorioihin ja käytännön kehittämismalleihin, joiden soveltamismahdollisuuksia opiskelijoiden omaan työhön sekä omiin yrityksiin, organisaatioihin ja työympäristöihin pohditaan ja kehitetään systemaattisesti erilaisten oppimistehtävien avulla. Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna työn ohessa. Pääosa opinnoista suoritetaan verkossa.
Tradenomiliitto TRAL ry:n teettämän tutkimuksen mukaan ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaminen vaikuttaa urakehitykseen ja palkkaukseen positiivisesti. Tutkimukseen vastanneista yli 80 % kokee tutkinnon vaikuttaneen merkittävästi organisaatioasemaan ja työtehtävien sisältöön. Labour Economics-lehdessä julkaistun Suomen Akatemian rahoittaman tutkimuksen mukaan viisi vuotta YAMK-koulutuksen aloittamisen jälkeen palkkatulot ovat selvästi korkeammat kuin vertailuryhmän tulot.
Opinnot tukevat yksilöllistä kehittymistä vaativiin asiantuntija-, päällikkö- tai johtotehtäviin. Koulutus valmentaa elinkeinoelämän ja julkisen sektorin vaativiin asiantuntija- ja esimiestehtäviin.
Hakukelpoisuus
Hakukelpoisuuden antaa tradenomitutkinto tai muu korkeakoulututkinto.
Hakukelpoisuuden antavan pohjakoulutuksen lisäksi hakukelpoisuuteen vaaditaan vähintään 24 kuukautta työkokemusta korkeakoulututkinnon suorittamisen jälkeen. Mikäli hakija on suorittanut myös opistoasteen tai ammatillisen korkea-asteen tutkinnon, työkokemus voidaan laskea ko. tutkinnon jälkeen.
Opintojen rakenne
Opintojen kesto on noin 2-3 vuotta. Kurssitarjonta ajoittuu kahdelle lukuvuodelle. Opiskelijat saavat aikataulutetun kurssiohjelman valinnan vahvistuttua. Kurssien toteutustapa vaihtelee; pääosa opinnoista suoritetaan etäopintoina ja mahdollinen lähiopetus verkossa pidetään lauantaisin muutaman kerran lukuvuodessa. Tutkintoon sisältyy lisäksi opinnäytetyö, jonka voi aloittaa heti opintojen alussa portfoliomaisesti tai tehdä kehittämistehtävänä opintojen loppuvaiheessa.
Ensimmäisen opiskeluvuoden aikana kaikki suorittavat yhdessä 40 opintopisteen laajuiset yhteiset opinnot, joihin kuuluu tutkimukseen ja kehittämiseen, yrittäjyyteen ja uudistuvaan markkinointiin, organisaatioihin ja johtamiseen sekä yrityksen kasvuun ja kehittymiseen kuuluvat opintokokonaisuudet.
Toisen vuoden aikana opiskelijat suorittavat vapaasti valittavia opintoja 20 opintopistettä valtakunnallisen Campusonline.fi:n tarjonnasta.
Pääosa toisesta opintovuodesta varataan opiskelijan työtehtäviin liittyvän kehittämishankkeen tekemiseen opinnäytetyönä. Laajuutensa vuoksi hanke pyritään aloittamaan – ja mikäli mahdollista - myös päättämään toisen opiskeluvuoden aikana.
Opinnot tehdään monimuoto-opintoina työn ohessa kiinteässä yhteydessä omiin työtehtäviin. Opinnoissa korostuvat itsenäinen työskentely ja etätehtävät.
Opinnäytetyö
Ylemmässä ammattikorkeakoulututkinnossa opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa kykyä soveltaa tutkimustietoa ja käyttää valittuja menetelmiä työelämän ongelmien erittelyyn ja ratkaisemiseen sekä valmiutta itsenäiseen vaativaan asiantuntijatyöhön.
Opinnäytetyön arvioivat ohjaaja tai ohjaajat. Ohjaava opettaja voi käyttää arvioinnissa asiantuntijana myös työelämän edustajaa. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota seuraaviin osa-alueisiin:
• tavoitteen asettelu
• tietoperusta ja lähteet
• opinnäytetyön suunnittelu
• opinnäyteyön toteutus tai tuotos
• kirjallinen esitys
• prosessin hallinta.
Opinnäytetöitä on luettavissa Theseus-verkkokirjastossa.
Kansainvälistyminen
Centria-ammattikorkeakoulu tarjoaa ympäri maailmaa tulleille opiskelijoilleen laajat opiskelumahdollisuudet, käytännönläheiset opetusmenetelmät ja hyvät työelämäyhteydet. Monialainen, dynaaminen ja kansainvälinen Centria sijaitsee länsirannikolla ja tunnetaan välittävästi, monikulttuurisesta ja innovatiivisesta oppimisympäristöstään.
Kansainvälisyys kuuluu Centrian keskeisiin arvoihin ja tällä hetkellä Centriassa opiskelee noin 500 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa ja vaihto-opiskelijaa.
Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat kiinteä osa oppimisympäristöä joka synnyttää yrittäjyyttä, tarjoaa hyvät työelämäyhteydet ja yhdistää teoreettisen osaamisen ja käytännönläheisyyden mielekkäällä tavalla. Lisätietoja Centrian kansainvälisestä toiminnasta löydät täältä.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Kehittämishankkeet ovat osa opintoja, ja opintojen loppuvaiheessa tehdään käytännön kehittämistehtävä yleensä omalle työpaikalle. Lisäksi opiskelijoilla on yksilöohjausta ja työskentelyä pienryhmissä.