Koulutuksen suorittanut henkilö on asiantuntija digitalisaatiossa, sekä osaa toteuttaa digitalisaatioprojekteja osana yrityksen kokonaisvaltaista kehittymistä. Koulutuksessa käydään läpi digitalisaation suuntauksia, sekä digitalisaatioon liittyvien projektien toteuttamista ideointivaiheesta aina käyttöönottoon ja tulosten seurantaan saakka.
Koulutus valmistaa opiskelijaa vastaamaan vaativista digitalisaatioprojekteista, toimimaan erilaisten tiimien vetäjänä sekä asiantuntijana. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on hyvät taidot edelleen kehittää osaamistaan.
Koulutuksen sisältö
Syventävät opinnot muodostuvat ohjelmistokehityksen eri vaiheiden opinnoista: prototyyppikehittäminen & UX/UI, Design Thinking, Järkevyysanalyysi, ohjelmistoprojektien johtaminen, ketterät kehitysmenetelmät ja eJohtaminen.
Opintojen rakenne
Opinnot muodostuvat pakollisista ja valinnaisista opintojaksoista, joita on yhteensä 30 opintopistettä. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 30 opintopistettä. Yhteensä koko tutkinnon laajuus on 60/90 opintopistettä.
Opinnot järjestetään monimuoto-opiskeluna, lähipäiviä on noin kaksi kuukaudessa. Opintoihin sisältyy lisäksi itseopiskelua, ryhmätehtäviä sekä verkko-opiskelua.
Syventävät opinnot muodostuvat ohjelmistokehityksen eri vaiheiden opinnoista:
- Prototyyppikehittäminen & UX/UI
- Digitalisaation suuntaukset
- Digitalisaatio prosessina
- Ketterä kehittäminen
- Ohjelmistotuotannon trendit
- Pilvipalvelut ja arkkitehtuuri
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön tekeminen on merkittävässä osassa. YAMK-opinnäytetyö kehittää ja osoittaa opiskelijan kykyä hankkia uusinta tutkimustietoa sekä kykyä soveltaa tätä käytäntöön. Kokonaisuus valmistaa opiskelijaa vaativiin asiantuntijatehtäviin. Opinnäytetyö on laajuudeltaan 30 opintopistettä muodostaen näin puolet koulutuksesta. Keskeistä opinnäytetyössä on osoittaa selkeästi teoreettinen sekä soveltava osaaminen. Opinnäytetyö tehdään usein oman organisaation todelliseen tarpeeseen.
Uramahdollisuudet
Koulutuksen jälkeen opiskelija kykenee toimimaan digitalisaatioasiantuntijana eri organisaatioissa (yksityiset, kunnalliset, jne.). Opiskelijalla on näin ollen mahdollisuus kehittää omaa organisaatiotaan vastamaan tulevaisuuden tarpeita. Digitalisaation johtaminen antaa opiskelijalle valmiudet kehittyä omalla urallaan entistä haastavampiin työtehtäviin.
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Opiskelijat ovat pääsääntöisesti työelämässä opintojen aikana. Opinnoissa pyritään järjestämään mahdollisuuksia opiskelijoiden välisten verkostojen kehittämiseen. Järjestämme säännöllisesti yritysvierailuja opiskelijoiden yrityksiin ja näin tutustumme syvemmin niihin. Opintoihin sisältyy myös mahdollisuus monialaisiin kursseihin, jolloin verkostoja voi laajentaa liiketalouden ja sote-opiskelijoiden pariin. Opiskelijat pystyvät ottamaan valinnaisia opintoja myös muista korkeakouluista.
Digitalisaation johtaminen koulutus järjestetään yhteistyönä Centria-ammattikorkeakoulun sekä Vaasan ammattikorkeakoulun toimesta.
